perjantaina, joulukuuta 22, 2006

Kotitekoinen konjakkisinappi

Olen suunnitellut tehdä sinappia jo ties kuinka moneksi jouluksi, mutta nyt sain viimein aikaiseksi, kun reseptejä tutkailtuani tulin siihen tulokseen, ettei vaiva ole kovinkaan suuri. Helpoimmillaan sinapin saa aikaiseksi ilmeisesti vettä, sinappijauhetta ja sokeria sotkemalla, mutta oman kinkkumme kaveriksi pitää ehdottomasti saada vanhaa kunnon konjakkisinappia. Testatun ja takuuvarman ohjeen löysin Hellapoliisin blogista:
Konjakkisinappi

1 tlk Colman's sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 dl kermaa
3 rkl ruokaöljyä
3 tl vaaleaa viinietikkaa
ripaus suolaa
(valkosipulijauhetta)
(valkopippuria)
1-2 rkl konjakkia

Mittaa ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä muutama minuutti, varo polttamasta pohjaan. Laita valmis sinappi kuumennettuun lasipurkkiin ja nosta kylmään.

Kriittinen (Pippurimyllystä koostuva) sinappiraatimme arvosteli sinapin äkkiseltään "tosi hyväksi" ja "ihan oikean sinapin makuiseksi". Lisäarvioita luvassa joulun aikaan.

20 Comments:

At 22/12/06 12:11, Anonymous Anonyymi said...

Herkullinen ohje. Olen joskus kokeillutkin samantapaista, mutta nyt se on jäänyt muistioihin, kun siskoni antaa joka joulu sinapin lahjaksi... Eilen tein kirjolohenmäti-jäätelöä, jonka ohje löytyy blogistani. Ei ollut siian- tai muikunmätiä saatavilla, mutta toisaalta kirjolohenmäti on isorakeisempaa ja punaista, joka antaa jätskille oman pikantin koostumuksen ja värin. Tosi herkullista kalapöytään muulloinkin kuin jouluna. Hyvän Joulun terveisin, sivuaskel :)

 
At 22/12/06 12:28, Anonymous Anonyymi said...

Me tehdään kanssa aina sinappia itse. Tosin jätetään kermat (kermaton resepti) pois, niin säilyy paremmin.

 
At 22/12/06 12:49, Blogger Rosmariini said...

Hyvää joulua myös teille! Mietimme itsekin tuota säilyvyyttä (juuri tuon kerman takia), mutta jospa se jouluun asti säilyisi. Sittenhän sitä menee kyllä noissa kinkkuhommissa melkoisella vauhdilla.

 
At 22/12/06 13:41, Anonymous Anonyymi said...

Säilyy monta viikkoa, itseasiassa en koskaan ole saanut sinappia homehtumaan, vaikka jääkaapista joskus löytyykin vanhoja purkinpohjia. Tosin itse käytän enemmän sokeria.

Sinappiin saa kivasti eri makuja, kun lisää vaikka piparjuurta, valkosipulia, chiliä tai mitänytvaan keksii käyttötarkoituksen mukaan.

Kivasti meni postaukset päällekkäin :)

 
At 22/12/06 13:44, Blogger Rosmariini said...

Menivät tosiaan lievästi sinappisiksi nämä meidän juttumme. :)

 
At 22/12/06 21:52, Anonymous Anonyymi said...

Toi on hyväperusohje. Kokeilkaa joskus tätä reseptia, se svengaa kinkun kanssa kuin hirvi!
100 g sinappijauhetta
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 munaa
½ dl vahvaa kahvia
2 tl maissijauhoja
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ dl konjakkia
Mittaa kaikki aineet (konjakkia lukuun ottamatta) kattilaan. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kun seos on pulpahdellut tovin, ota kattila pois liedeltä. Lisää konjakki, sekoita ja purkita.

 
At 23/12/06 10:38, Blogger Rosmariini said...

Kiitos! Olisikin jännä nähdä, miten tuo kahvi vaikuttaa sinapin makuun.

 
At 23/12/06 17:29, Anonymous Anonyymi said...

Lapanen haluaa toivottaa Pastanjauhajille Rauhallista ja antoisaa ruokajuhlaa! Toivon teillekin hyvää uutta vuotta ja onnea elämään!

 
At 23/12/06 18:08, Anonymous Anonyymi said...

Hyvää joulua pastanjauhannan parissa :)

 
At 23/12/06 19:41, Blogger Rosmariini said...

Rauhallista joulua myös teille! Jouluna ei sentään täälläkään jauheta pastaa, mutta syötävää on joka tapauksessa varattuna sen verran, ettei luulisi nälän uhkaavan ainakaan pariin seuraavaan päivään. :)

 
At 1/1/07 14:35, Blogger Ketturouva said...

Olen myös vuosikaudet tehnyt jouluksi konjakkisinappia hivenen erilaisella ohjeella, ja jaellut sitä sitten ympäriinsä koska emme syö kovin paljon sinappia itse, mutta tänä vuonna jäi työkiireiden sun muun sellaisen takia sinapitkin tekemättä, samoin kuin monet muut herkut joita olen tavannut jouluksi valmistaa.

 
At 1/1/07 17:16, Blogger Rosmariini said...

Työkiireet ovat kyllä harmillisia, etenkin silloin kun ne vievät aikaa kokkailulta ja syömiseltä. ;) Hyvää uutta vuotta Ketun keittiön väelle!

 
At 23/11/07 12:55, Anonymous Anonyymi said...

Moro! Jonkin verran on tätä teidän blogianne tullut seurattua ja yks ohje on tullut toteutettuakin, nimittäin tuo Moskovan pata. Hyvältä näyttää sinappiohjeet, tosin ei ehkä tarpeeks makeilta allekirjoittaneen nystyröille. Mummo antoi joskus tällaisen ohjeen, kai siihen saa konjakin tai valkosipulinkin lisättyä.

1 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
1 muna
2 rkl perunajauhoa

nämä sekoitetaan hienoksi kattilassa, joka laitetaan vesihauteeseen. Sinapin ei pidä kiehua, mutta rakenteen pitää muuttua "sinappimaisemmaksi". Lisää kermaa 1-2 dl ja hunajaa 0,5 dl. Lämmitä vielä hetki ja sitten lisää 0,5 dl etikkaa. Tulee aika namia, voin sanoa.

Pitää kuitenkin kokeilla nuita teidän konjakkiversioitanne, kuulostaa sen verran hyvältä. Hauskat joulunodotukset.

 
At 23/11/07 18:55, Blogger Rosmariini said...

Tattikset Herra Ronkelille sinappiohjeesta, ja hyvät joulunodotukset myös sinne!

 
At 13/12/07 22:34, Anonymous Anonyymi said...

Testattiin reseptiä näin joulua odotellessa. Laitettiin epähuomiossa ensin teelusikka sinappijauhetta. :) Tuli lievästi makeahkoa. Sekoilun jälkeen laitetiin sinapit uudestaan tulille ja lisättiin puoli purkkia sinappijauhetta. Tämän jälkeen oli maut kohdallaan. :)

 
At 13/12/07 22:52, Blogger Rosmariini said...

Voi ei, minullekin on käynyt kerran noin kermaviilin suhteen! Luulin tölkillistä teelusikalliseksi. :)

 
At 1/2/08 19:24, Anonymous Anonyymi said...

herraRonkelin sinappia on tosi namia maustin vielä lisää valkosipulijauheella,chilipippurilla ja n.1:llä tl. murukahvia. vähensin etikan määrää puoleen.
En ole koskaan aikaisemmin tehnyt sinappia itse ,nyt taitaa ostoset jää kaupan hyllyyn.
Kiitos hyvästä ja helposta ohjeesta.

 
At 15/12/10 15:07, Anonymous Anonyymi said...

Kokeilin ohjetta ja hyvää tuli. Tosin sinappi on niin tulista, että vähempikin riittäisi. Mitenköhän tuo onnistuisi maun puolesta jos laittaisi vain puolikkaan tölkin sinappijauhetta?

t. Marjukka

 
At 19/12/10 21:22, Blogger Rosmariini said...

Tulisuutta voi säätää varmaankin myös konjakin ja kerman määrällä?

 
At 18/12/11 11:18, Anonymous Anonyymi said...

Tulisuutta saa laimennettua mukavasti lisäämällä valmiiseen sinappiin omesosetta. Jos pakastimen pohjalta löytää sokeroimatonta sosetta, niin sinappiin ei tule liikaa makeutta tai vähentää sokerin määrää jo keittelyvaiheessa.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails