sunnuntaina, joulukuuta 03, 2017

Juhlapöydän kasviskunkku



Parin viimeisen vuoden aikana on ilmestynyt ilahduttavan paljon keittokirjoja suomalaisilta ruokabloggaajakollegoilta. Ja miten mahtavan hyviä kirjoja ne ovatkaan!

Hannan soppa -blogin Hanna Hurtan syyskuussa ilmestynyt Kasvis-keittokirja on myös herkullisten ruokaohjeiden aarreaitta. Tilasin kirjan heti tajunnanräjäyttänyttä indonesialaista gado gado -salaattia maistettuani, ja nyt viikonloppuna kokeilemallani kukkakaaliohjeella sai niin ikään aikaan harvinaisen maistuvaa syötävää.

Halusin eilisiin ruokapitoisiin pikkujouluihin jotain kasvispitoista näyttävää syötävää ja saman tien mieleeni muistui tämä kukkakaali, jota Hanna luonnehtii kirjassaan illallispöydän kunkuksi:

Kokonaisena paahdettu kukkakaali

1 keskikokoinen kukkakaali
3 rkl tahinia
1/2 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vettä
1/2 tl suolaa
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua paprikaa
1/2 tl jauhettua kurkumaa
1/4 tl jauhettua kanelia

Poista kukkakaalista lehtiruodit. Kuumenna iso kattilallinen vettä ja keitä kukkakaalia noin viisi minuuttia. Siirrä se sitten voideltuun uunivuokaan.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita keskenään tahini, sitruunan mehu, oliiviöljy, vesi, suola ja mausteet. Levitä seos kukkakaalin päälle. Paahda uunissa 30-45 minuuttia, kunnes kukkakaali on kypsää.
Tarjoile esimerkiksi pähkinöillä ja yrteillä maustetun keitetyn kvinoan tai riisin sekä granaattiomenan siemenien kanssa.

Vahva suositus. Kukkakaali on ollut muutenkin viime aikoina yksi suosikkiraaka-aineistani, ja taidankin kokeilla seuraavana Kasvis-ohjeena kukkakaalisandwichiä tai kukkakaalinachoja.

2 Comments:

At 3/12/17 18:15, Anonymous Hanna / Hannan soppa said...

Oi mahtavaa, kiitos kirjakehuista. Tämä kukkakaali on yksi omista suosikeistani kirjan ohjeista. Kukkakaalilla ei voi kyllä mennä vikaan. Paitsi ylikypsentämällä sen :D

 
At 3/12/17 18:21, Blogger Rosmariini said...

Suuret kiitokset sinulle kaikista ihanista ideoista! En olisi ikimaailmassa itse keksinyt esim. kaikkia noita innovatiivisia tapoja kokata kiinnostavia ruokia kukkakaalista. Kukkakaali on ollut omassa ruokapöydässäni aivan liian usein pelkkä lisuke (tai raaka rouskuteltava).

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails