maanantaina, toukokuuta 01, 2017

Hampurilaiset kahdella lisukesipulilla


Meille tuli vappuaatonaaton iltana pitkän pöydän täydeltä ihmisiä grillaamaan, ja kun päivä oli tavallista lauantaita huomattavasti touhukkaampi, päätimme hankkia iltaa varten Oulun kauppahallista Torin Lihamestarin burgerboksin, joka sisältää suolalla ja pippurilla maustettuja Black Angus Chuck Roll -burgerpihvejä, burgersämpylöitä sekä Montery Jack -cheddarjuustoa.

Burgerboksin tarvikkeet oli pakattu siististi. Pihvit oli eroteltu muovikalvoilla toisistaan, eli niiden irrottelu oli vähän samanlainen kokemus kuin parmankinkkusiivujen irrottelu paketistaan. Jauhantapajan grillimestarin mukaan hampurilaispihvejä kannattaa sivellä öljyllä ennen grilliin laittamista, minkä jälkeen pihvit laitetaan grilliin öljytty puoli alaspäin. Ennen pihvien kääntämistä (grillauksen puolivälissä) öljytään vielä pihvien toinen puoli (samalla kannattaa varoa loimahtavia liekkejä).

Pihvejä grillattiin keskikuumalla suoralla lämmöllä noin 10 minuutin ajan (tavoitteena 65-70 astetta mieltymysten mukaan). Juustosiivut sijoitettiin pihvien pinnalle pariksi viimeiseksi minuutiksi. Sämpylöitä käytettiin grillissä hetken aikaa ennen hampurilaisten kasaamista.

Lisukkeeksi viipaloimme tomaattia ja Myrttisen suolakurkkuja. Tarjolla oli myös salaatinlehtiä, sinappia ja ketsuppia. Lisäksi tein Sillä Sipuli -blogin ohjeilla hampurilaisten väliin sopivia sipulilisukkeita, jotka keräsivätkin runsaasti kehuja:

Marinoidut punasipulit (linkki ohjeeseen)

4 punasipulia
½ dl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl sokeria
suolaa ja mustapippuria

Kuori sipulit. Leikkaa sipulit mahdollisimman ohuiksi renkaiksi mandoliinilla tai veitsellä. Yhdistä muiden ainesten kanssa ja jätä marinoitumaan huoneen lämpöön tunniksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tämä ohje on mitoitettu kahdelle, eli isommalle porukalle voisi pilkkoa vähintään neljä sipulia:

Karamellisoidut sipulit (linkki ohjeeseen)

noin 20 g voita
2 sipulia siivutettuna
2 rkl sokeria
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
vettä

Sulata voi pannulla. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä jotta saavat hiukan väriä.
Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Lisää punaviinietikka. Keittele kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut. Tuoksu on melkoisen pistävä aluksi. Lisää hiukan suolaa ja pippuria sekä ruokalusikallinen vettä.
Hauduta sipuleita hetki kunnes ne ovat pehmeitä ja tahmaisia.

Hampurilaiset olivat maistelijoiden mielestä "parhaat hampurilaiset ikinä", eli suositella voi tätä kokonaisuutta muillekin kiireisille kokkaajille. Minä laitoin oman hampurilaiseni väliin ainoastaan marinoitua punasipulia, mutta kaikkein maukkaimman lopputuloksen sai kuulemma yhdistelemällä molempia.

2 Comments:

At 4/5/17 14:00, Blogger Nanna said...

Ja varmasti myös helpoimmat parhaimmat tarjottavat ikinä tuon boxin myötä! Mä muuten söin elämäni parhaimman ja kauheimman hampurilaisen viime viikolla. Hyvä vei taivaaseen ja huonosta en tiennyt, että niin huonoa voi edes olla. Enkä tapojeni vastaisesti edes antanut huonosta palautetta. Meinas mennä unetkin kun mietin, että olis pitänyt. Palauttaa keittiöön.

 
At 4/5/17 19:01, Blogger Rosmariini said...

Joo, kehujen määrä suhteessa homman vaivattomuuteen oli tuon boksin myötä kyllä huipussaan.

Taivaaseen matkaaminen jonkin ruoan kanssa on kyllä mahtava kokemus. Minulle kävi niin reilu viikko sitten sipulikeiton äärellä. (Onneksi ei sattunut vastaavasti huonoa sipulikeittoa samalle viikolle.)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails