perjantaina, helmikuuta 26, 2016

Itämainen nuudelisalaatti



Saimme Vappu Pimiän Vapun reseptikirjan testattavaksemme muistaakseni joskus viime vuoden keväällä. Tykkään yli kaiken siitä, kun joku innokas kokki kirjaa parhaat ruokaohjeensa muidenkin hyödynnettäviksi (siihen on syynsä, miksi kannustan aina kaikkia oman ruokablogin perustamiseen), joten kävin tietenkin innolla myös Vapun reseptikirjan kimppuun.

Kokkasin kirjasta heti alkuun nuudelisalaattia, jonka makuja en saanut kuitenkaan kunnolla tasapainoon, ja lopputulos oli varsin laimea. Myöskään nuudelinkeittotaitoni ei ollut kenties kaikkein vakuuttavin (miten ihmeessä ne voivatkaan liimaantua toisiinsa kiinni niin salamannopeasti).

Nyt päätin kokeilla ohjetta toistamiseen. Mittailin kastikkeen ainekset tarkkaan, ja salaatista tuli nyt oikein hyvää, kun sain vastakkaiset maut yhteistyöhön keskenään. Tosin nuudelit meinasivat vieläkin vähän tahmata, mutta kyllä minä nekin vielä joskus selätän:

Itämainen nuudelisalaatti

200 g kuivattuja ohuita riisinuudeleita
1/2-1 tuoretta punaista chiliä (jos haluat vähentää tulisuutta, poista chileistä siemenet)
2-3 porkkanaa
1 punasipuli
1 ruukku tuoretta korianteria
1 ruukku tuoretta minttua (tätä ei tällä kertaa ollut)
400 g naudan paistijauhelihaa
loraus seesamiöljyä

Kastike:
4 limetin mehu
2 rkl muscovado- tai fariinisokeria
2 rkl soijaa
3 rkl kalakastiketta
1 valkosipulinkynsi murskattuna

Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kylmässä vedessä. Paista jauheliha tilkassa seesamiöljyä. Siivuta porkkanat pitkittäin kuorimaveitsellä ja leikkaa sipulit puolikuun muotoisiksi siivuiksi niin, että puolitat sipulin ja leikkaat puolikkaat ohuenohuiksi. Pilko chili pieneksi ja silppua yrtit. Sekoita salaatin ainekset käsin laakealla vadilla. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.

Josko vaikka seuraavaksi samasta kirjasta valkosipulipastaa tai kalan kaveriksi suositeltua fenkolisalaattia.

2 Comments:

At 12/3/16 13:28, Blogger Unknown said...

Moikka! Tuosta nuudeleitten liimaantumisesta olis vinkki: oletko kokeillut liottaa nuudelit ensin kylmässä vedessä n.10 min. Sitten vesi kaadetaan pois ja nuudelit on pehmenneet niin että niitä voi saksilla pienentää vähän helpommin syötäviksi pätkiksi. Sit ne paistetaan pannulla muitten ainesten kanssa, riippuen kypsymisjärjestyksestä.. Eli niitä ei keitetä ollenkaan ja näin ne ei liisteröidy. Toiminut ainakin mulla:)-anna

 
At 27/3/16 18:21, Blogger Rosmariini said...

Kiitos vinkeistä! Tulevat totisesti tarpeeseen. :-D

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails