sunnuntaina, marraskuuta 30, 2014

Ramsayn kuuluisat ribsit



Ramsayn aasialaishenkiset, mehukkaan maukkaat ribsit ovat niittäneet mainetta pitkin nettiä. Ribsien pintaan herkulliseksi kerrokseksi tarttuvassa kastikkeessa on hieman aasialaisvivahdetta ja paljon äärimmäistä makoisuutta. Saimme niitä ensimmäisen kerran muutaman vuoden takaisilla blogisynttäreillä Ghettolan valmistamina. Tämänkertainen annos tehtiin kyseistä Ghetto-ohjetta ja muutamaa muuta netistä löytynyttä reseptiä mukaillen.

Ramsayn tahmaiset ribsit

0,5 kg ribsejä (voi olla kilonkin verran), leikeltynä yksittäisiksi palasiksi
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
3–4 valkosipulinkynttä, kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
5 cm pala inkivääriä, kuorittuna ja viipaloituna
1-2 tl kuivattua chiliä, maun mukaan
1 tl sichuaninpippuria
2 tähtianista
4 rkl juoksevaa hunajaa
150 ml soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
300 ml shaoxin-viiniä tai puolikuivaa sherryä
5 kevätsipulia ohueksi silputtuna
400 ml kanalientä

Laita uuni lämpenemään 180°C:hen.

Mausta ribsit suolalla ja pippurilla. Suolan kanssa kannattaa olla melko varovainen, sillä myöhemmän vaiheen soijakastikkeen myötä sitä tulee varsin riittävästi. Ruskista ribsejä pannulla tai padassa oliiviöljyssä muutama minuutti, kunnes ne ovat saaneet väriä joka puolelta. Koska osa valmistuksesta tapahtuu uunissa ja osa liedellä, valurautapadan tapainen molempiin taipuva astia on kätevin.

Lisää valkosipuli, inkivääri, chilihiutaleet, sichuaninpippurit, tähtianikset ja hunaja ja jatka paistamista parin minuutin ajan, kunnes hunaja alkaa karamellisoitua. Lisää sitten soijakastike, riisiviinietikka ja shaoxin-viini, kuumenna kiehuvaksi ja hauduttele sitten minuutin verran. Maista ja säädä tarvittaessa esim. etikkaa lisäämällä. Lisää sitten kevätsipulit ja kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

Laita ribsit sitten uuniin vuoassa tai padassa ja paista tunteroisen verran, kunnes ne ovat herkullisen pehmeitä. Kääntele ribsit ympäri paistoajan puolivälissä.

Ota pata sitten uunista takaisin liedelle ja redusoi lientä 8–10 minuuttia, kunnes se on siirappimaisen paksua. Kääntele ribsejä, jotta kastiketta tarttuu joka puolelle.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails