tiistaina, huhtikuuta 29, 2014

Jauhelihalla ja juustolla täytetyt jalapeñot



Jalapeño on chililajike, jota tapaa Suomessa monesti säilöttynä mutta jota kuulemma tarjoillaan Meksikossa ja Teksasissa esimerkiksi jauhelihalla tai juustolla täytettynä pikkusyötävänä.

Juustolla täytetyt jalapeñot ovatkin varsin makoisia. Vähän aikaa sitten löysin ohjeen jalapeñoihin, joiden täytteenä on sekä juustoa että jauhelihaa. Saatavilla oli vaan vähän vääränlaisia chilejä (sekä pitkulaisia paprikoita), mutta maistuivatpahan vähän miedompienkin makujen ystäville.

Sipulilla, gruyerella ja kalkkunanjauhelihalla täytetyt chilit (ohje Baker by Nature -blogista)

12 jalapeñoa tai muuta sopivaksi katsomaasi chiliä (leikkaa pitkittäin kahteen osaan ja poista siemenet)
1 rkl oliiviöljyä
1 keskikokoinen punasipuli, kuutioituna
vajaa puoli kiloa kalkkunanjauhelihaa
1 rkl sinappia (esim. dijon)
2 rkl ketsuppia
1 tl worcestershirekastiketta
suolaa ja pippuria maun mukaan
puoli desiä korppujauhoa (esim. japanilaistyyppistä pankoa)
175 g gruyerejuustoa, raastettuna

Asettele pitkittäin halkaistut chilit/paprikat uunipellille leikattu puoli ylöspäin.
Kaada öljyä isolle paistinpannulle ja kuumenna keskilämmöllä sipulia, välillä sekoitellen noin kahdeksan minuutin ajan, kunnes sipuli pehmenee ja saa sopivasti väriä. Lisää jauheliha ja kypsennä noin kolmen minuutin ajan. Lisää sinappi, ketsuppi, worcestershire sekä suolaa ja pippuria. Keitä pari minuuttia kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
Poista pannu liedeltä ja sekoita mukaan korppujauho ja 3/4 juustosta.
Lusikoi seosta varovasti kuhunkin chiliin (täytettä saa olla ihan tiiviisti).
Aseta uunipelti uuniin (200 asteeseen) ja anna paistua 20 minuutin ajan. Ota pelti uunista ja ripottele päälle loput juustosta. Peitä folio(telta)lla ja anna paistua vielä 5 minuuttia. Tarjoa heti!

Jalapeño-popperseihin löytyy useampiakin ohjeita esimerkiksiin Tastespottingista.

2 Comments:

At 11/5/14 21:03, Anonymous Jonna said...

Meillä täytettiin tänään aika samannäköistä tavaraa, mutta chilien sijaan ne olivat pieniä paprikoita ja täyte yrteistä ja fetasta.

Anopin ilme oli sinänsä ihan näkemisen arvoinen, kun luuli selvästi saavansa eteensä täytettyjä pieniä chilejä ;-)

 
At 13/5/14 22:30, Blogger Rosmariini said...

No vitsit, yrteillä ja fetalla täytetty mikä-tahansa on hyvää, ja vielä sinun tekemänäsi! Onnekas anoppi!

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails