maanantaina, maaliskuuta 04, 2013

Limoncello-pannacotta

Hiljattain tarjoutui hauska tilaisuus vertailla ravintola-annosta ja itse tehtyä versiota samasta reseptistä. Olimme nimittäin vasta valmistaneet Joseph Youssefin Turun Sanomissa julkaistun reseptin mukaista Limoncello-pannacottaa kaikkine ohjeistettuine lisätarpeineen, kun päätimme Turussa käydessämme kokeilla Tintån kehuttuja pizzoja.

Samainen mies kun Tintåssa häärii, löytyi iloiseksi yllätykseksemme juuri sama, vasta kokkaamamme annos jälkiruokalistalta. Sitä siis oitis kumpaisellekin, vaikka vatsat jo pullottivat pizzoista, jotka nekin muistuttivat läheisesti kotoisia leivinuuniversioita. Yllätys oli iloinen myös makupuolella: olimme onnistuneet valmistamaan hämmästyttävän samanmakuisen kokonaisuuden: raikkaan, pehmeän ja täyteläisen.

Esillepanossa ei sen sijaan pärjätty alkuunkaan – varsinkaan, kun poltin vielä sinänsä tosi maukkaat sokeroidut pistaasipähkinät synkän mustiksi. Miten voi olla pähkinöitä aina niin vaikea paahtaa?

Limoncello-pannacotta

(4 hengelle)

2 liivatelehteä
1 vaniljatanko
5 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria
1 dl jugurttia
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehu

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Poistat vaniljansiemenet vaniljatangosta ja laita kattilaan. Lisää kerma ja sokeri, kuumenna. Varo kiehauttamasta, sillä kerman rakenne muuttuu.

Nosta kermaseos liedeltä ja siivilöi se. Puristele liivatelehdet kuiviksi ja lisää lämpimän kerman joukkoon. Lisää lopuksi jugurtti, sitruunankuori ja -mehu ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada tarjoiluastioihin ja anna jäähtyä kylmässä noin 2–3 tuntia.

Limoncello-siirappi

1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vettä
1/2 dl valkoista balsamicoa
1/2 dl sitruunankuorta
1/2 dl sitruunamehua
2 cl limoncelloa

Keitä sokeri, vesi ja valkoinen balsamico paksuksi siirapiksi. Kun siirappi on valmis, lisää sitruunamehu sekä raastettu kuori ja ota kattila pois liedeltä. Sitruunamehua ei saa kiehauttaa, sillä muuten siirappi muuttuu jäähtyessään rakeiseksi. Anna siirapin jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Lisää limoncello ja sekoita hyvin. Siirappi säilyy pitkään sekä kylmässä että huoneenlämmössä.

Sokeroidut pistaasipähkinät

1 rkl oliiviöljyä
100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
40 g fariinisokeria
1 rkl vettä

Kuumenna öljy pannulla, lisää pistaasipähkinät ja paahda matalalla lämmöllä niin kauan, että pähkinät muuttuvat kullanruskeiksi. Lisää fariinisokeri ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja pyöräytä pähkinät kunnolla ympäri, jotta sokeri sulaa kokonaan ja jää kiinni pähkinöiden pintaan.

Jos haluat erityisen rapeita pähkinöitä, voit jatkaa niiden paahtamista uunissa 80 asteessa noin 30 minuutin ajan. Laita hyytyneiden pannacotta-maljojen päälle limoncellokastiketta ja koristele paahdetuilla pistaasipähkinöillä.

4 Comments:

At 5/3/13 10:12, Blogger  Herkkusuun lautasella said...

Ah, kuulostaa herkulle toi limoncellopannacotta, limoncellositten vasta on herkkua ja niin helppoa tehdä kotona itse.;)

 
At 5/3/13 12:19, Anonymous Mimmi M said...

Olen myös kokeillut kyseisen ohjeen kaikkine lisäkkeineen ja tykkäsin itse kokonaisuudesta paljon...jos vaan kirpakasta tykkää, niin silloin kannattaa tehdä. Aikuisten herkkua.

 
At 5/3/13 17:18, Blogger Nanna said...

ja minäkin poltan aina kaikki pähkinät. Aina.

 
At 5/3/13 17:47, Blogger Rosmariini said...

Minä ihastuin tähän jälkiruokalajiin nyt ihan kokonaan. Testilistalle päätyi seuraavaksi suolan&hunajan ylihoukuttelevat limepossetit.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails