keskiviikkona, tammikuuta 02, 2013

Kalkkunarullat


Tämä nopea ohje osoittautui erinomaisen maukkaaksi ja valmistui niin vähällä vaivalla, että se sopii hyvin suht' kiireisenkin arki-illan ravinnoksi. Nautimme kalkkunarullat yrttilohkoperunoiden ja karpalohyytelön kanssa, mutta esim. höyrytetyt, paistetut tai uunitetut juurekset olisivat varmasti sopineet yhtä lailla.

Täytetty kalkkunanrinta

Täyte

300 g pakastepinaattia, sulatettuna
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
puolisen litraa kanalientä
pari-kolme kourallista krutonkeja
1/4 tl kanamausteseosta (persilja, salvia, rosmariini, meirami, suola, pippuri, sipulijauhe)

Kuumenna paistinpannulla loraus oliiviöljyä. Purista tai siivilöi pinaatista ylenmääräinen vesi pois ja laita pinaatti sitten pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla ja hämmentele, kunnes liemi on läpeensä kuumaa.

Lisää kanaliemi ja sekoittele taas, kunnes keitos on kuumaa. Lisää sitten krutongit ja kanamauste ja sekoittele, kunnes krutongit ovat pehmenneet kunnolla ja imeneet niin paljon nestettä kuin suinkin.

Itse ruoka

kalkkunaleikkeitä (esim. puoli kiloa)
suolaa, pippuria
paprikamaustetta
valkosipulijauhetta
oliiviöljyä
0,5 dl kanalientä

Lämmitä uuni 205 C:hen. Nuiji kalkkunaleikkeet ohuiksi, tasaisiksi levyiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Laita jokaiselle leikkeelle lusikallinen täytettä ja levitä se tasaisesti. Älä kuitenkaan kaaviloi sitä aivan reunoille saakka – muuten se näet tursuaa ikävästi, kun rullaat leikettä kasaan. Rullaa sitten, lyhyimmältä sivulta aloittaen, kalkkunanrinnat tiukoiksi kääröiksi ja asettele ne saumapuoli alaspäin uunivuokaan.

Ripottele rullien päälle hieman paprikajauhetta ja tiristä perään oliiviöljyä. Kaada loraus kanalientä vuoan pohjalle, peitä kannella ja paista 15-20 minuuttia tai vähän enemmän, jos jätit leikkeet kovin paksuiksi. Paista lopuksi vielä 5 minuuttia ilman kantta.

Tarjoa kalkkunarullat karpalokastikkeen tai -hyytelön kanssa. Rullat näyttävät kuvauksellisemmilta, jos ne halkaisee ennen tarjoilua. Meillä oli niin nälkä, ettemme tähän enää malttaneet ryhtyä!

11 Comments:

At 2/1/13 22:49, Blogger Nanna said...

Miksi ihmeessä mä en ikään osta kalkkunafileitä? Nyt ainaki tekee mieli.

 
At 2/1/13 23:03, Blogger Rosmariini said...

Kaikki rullattu ja täytetty ruoka on niin hyvää!

 
At 3/1/13 06:57, Blogger Minna Vuo-Cho said...

Herkullisen kuuloista - ja nopeita & helppoja reseptejä tarvitaan meidän perheessä aina lisää

 
At 3/1/13 07:08, Blogger Tusla said...

Onpas jotensakin freesin oloista. Tuo täyteen määrän rajoittaminen on hyvä niksi, Nimim. aika usein kaikki kääritty tai rullattu tursuilee... :)

Ai niin ja loistokasta uutta vuotta!

 
At 9/1/13 14:36, Anonymous Anonyymi said...

kuulostaapa hyvältä! Voisiko krutongit korvata jollain tai jättää kokonaan pois?

 
At 13/1/13 23:06, Blogger Pippurimylly said...

Anonyymi, voi toki jättää poiskin - silloin voisi koittaa esim. keittää täytettä vähän pidempään, jotta se sakeutuisi. Voi myös saostaa jauholla, Maizenalla, korppujauhoilla, kuivahtaneesta leivästä revityillä palasilla tms. tavalla. Krutongeista täytteeseen tosin tuli kyllä ihan hyvä rakenne ja maku, joten ei kannata niidenkään käyttämistä ajatuksena hylätä, jos vain ruokavalioon sopivat.

 
At 20/1/13 19:45, Anonymous Anonyymi said...

Hyvä tuli myös broilerin ohutleikkeestä, ja pekoninsiivu vielä käärittynä ympärille...

 
At 28/1/13 22:52, Anonymous Anonyymi said...

Kalkkuna on minulle "tuskallinen" raaka-aine. En ole oikein koskaan päässyt sinuiksi sen kanssa. Tämä resepti kuulostaa matalan kynnyksen ruoalta, josta on hyvä aloittaa.

Janica, Savusuolaa.fi

 
At 24/3/13 18:02, Anonymous Anonyymi said...

Aloin pahasti epäillä omia ruoanlaittotaitojani tai luetun ymmärtämistäni, kun kokkailin tätä ohjetta. Miten muutaman kalkkunafileen sisälle saadaan mahtumaan jokseenkin valuva täyte, jossa on 5dl nestettä? Itse käytin täytteeksi vain murto-osan ja kaadoin loput vuokaan rullien väliin.

Lisäksi tarvikelistassa on mainittu valkosipulijauhe, mutta mihin sitä laitetaan, kun ohjeessa ei ole mainintaa?

Kiitokset vastauksista jo etukäteen, ehkä ensi kerralla sujuu paremmin.

 
At 24/3/13 20:52, Blogger Pippurimylly said...

Anonyymi, meillä krutongit sitoivat nestettä sen verran hyvin, että kastike ei ollut kovinkaan liemevää. Keittelin soosia kasaan jonkin aikaa ennen krutonkien lisäämistä. Valkosipulijauheen ripottelin paprikan yhteydessä.

 
At 24/3/13 20:58, Blogger Rosmariini said...

Tuossa postauksessa on linkki myös alkuperäiseen reseptiin, jossa valmistuvaiheitakin on kuvattu erikseen.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails