maanantaina, elokuuta 27, 2012

Kanakeittoa

Homma leviää käsiin! Olen ollut niin innoissani Pastanjauhannan FB-sivusta ja Instagrammista, että meinaan unohtaa varsinaisen blogin olemassaolon. Nyt kun vielä saan blogin Foursquareen ja Twitteriin, niin mopo karkaa lopullisesti käsistä.

Mutta pääasia on edelleen tietenkin ruoka, uudet ruokaohjeet ja syöminen. Taannoisina flunssapäivinä oli mukava kokata thai-henkistä kanakeittoa uudella ohjeella. Ghetto Gourmetista löytyneessä keitto-ohjeistuksessa oli hauskaa tee se itse -henkeä. Toisin sanoen keitto kasattiin kulhoihin vasta hetkeä ennen ruokailua.

Kerrankaan kukaan ei valittanut liiallisesta chilin käytöstä!

Dtom jiw gai Ghettolan mukaan (kahdelle)

1 litra kanalientä
suolaa
ruokosokeria
4 siivua tuoretta galangalia tai inkivääriä
2 tuoretta sitruunaruohon vartta
3 salottisipulia
2 kaffir-limen lehteä
2 kanan rintafilettä
limemehua
kalakastiketta tai soijakastiketta
2 punaista chiliä
2-3 rkl tuoretta korianteria
1 nuudelilevy

Kiehauta kanaliemi ja mausta se hyppysellisellä suolaa ja ruokosokeria. Kuori galangal tai inkivääri ja siivuta siitä neljä keskipaksua siivua, lisää kanaliemeen. Leikkaa yhden sitruunaruohon kuiva ylävarsi pois ja pilko jäljelle jäänyt osa karkeasti, lisää kanaliemeen. Kuori ja karkeasti pilko kaksi salottisipulia ja lisää kanaliemeen. Lisää liemeen myös kaffir-limen lehdet. Anna kiehahtaa pari minuuttia, jotta lisätyistä aineksista irtoaa makua kanaliemeen.
Lisää kiehuvaan kanaliemeen kanan rintafileet ja anna liemen kevyesti kiehua kunnes kanat ovat kypsyneet, noin 5-10 minuuttia. Nosta kanan rintafileet liemestä, tarkista, että ne ovat kypsiä ja anna niiden hieman jäähtyä. Revi kypsä kana sormin suikaleiksi.
Siivilöi kanaliemestä aromia antaneet ainekset pois ja palauta liemi kattilaan. Kiehauta nuudelit paketin ohjeen mukaan, voit myös pätkiä niitä hieman lyhyemmiksi.
Poista toisen tuoreen sitruunaruohon kuiva ylävarsi ja hienonna varsi ohuiksi siivuiksi. Hienonna chilit ja kuorittu salottisipuli ohuiksi siivuiksi. Silppua tuore korianteri. Kiehauta maustettu kanaliemi.
Omassa annoskulhossa sekoita yhteen maun mukaan loraus limemehua, loraus kala- tai soijakastiketta ja hieman silpottua chiliä. Lisää kulhoon haluamasi määrä nuudelia, revittyä kanaa ja kaada kulhoon kiehuvaa kanalientä. Lisää vielä annoksen päälle siivutettua sitruunaruohoa, salotteja ja silputtua korianteria. Sekoita kevyesti ja nauti.
Ouluun aukesi muutama kuukausi sitten take away -ravintola nimeltään Phuket. Paikan ulkonäkö ei ole ollenkaan kutsuva, mutta hyvää ruokaa sieltä saa. Erityisen tykästynyt olen sielläkin nimenomaan keittoihin.

9 Comments:

At 27/8/12 17:49, Blogger Rosmariini said...

Eikun Twitter-tili blogilla ehkä jo onkin. Lieneekö vaan päivittynyt ikinä. :)

 
At 27/8/12 17:53, Blogger Amalfin sitruuna said...

Elekää menkö liiaksi sinne Naamakirjaan - meikäläinen ei ole siellä eikä varmaan tule olemaankaan. Tämä SoMe on silleen vähän hakusessa tai sanotaanko että suurennuslasin alla...
Blogi on tällaisenaan siis aikas tärkeä ;-)

 
At 27/8/12 18:00, Blogger Rosmariini said...

Lupaan pyhästi yrittää pitää jonkinlaisen järjen mukana, ja bloggaamista en lopeta ikinä. :)

Facebookkiin kannattaa liittyä kyllä ihan vaan sen takia, että pääsee seuraamaan Nigella Lawsonin FB-päivityksiä. Rohkaisee nähdä, etteivät maailmankuulun keittokirjailijan kotiruoat ole mitään taidokkaita gourmetvirityksiä vaan ennemminkin jostain ihan toisesta ääripäästä. Ja ne kuvatkin ovat ihanan kotikutoisia (yleensä vähän tärähtäneitä).

Nigella <3

 
At 27/8/12 18:45, Blogger Virpi said...

Ooh, miks mä en oo tajunnut seurata Nigellaa FB:ssä?! Pitää heti mennä etsimään.

Enkä myöskään ole vielä testannut tuota Phuketia. Pitänee lounastaa siellä tällä viikolla, kun vielä lomailen. Huomenna menen eka kertaa lounaalle FitWokiin. Oon niin ulkona Oulun ravintolaskenestä!

 
At 27/8/12 18:48, Anonymous Riksu said...

Just tuossa tuolle avokille totesin, että kauhia himo ollu nyt vähän aikaa näihin aasialaisiin keittoihin. Alkaa grilliruoka tulla korvista ulos. Phota tekis kauhiasti mieli, sais vaan nuo ilmat kylmetä vähän enemmän sitä varten.

 
At 27/8/12 18:58, Blogger Heidi said...

Tein itsekin vasta aasialaistyyppistä kanakeittoa ja oli tosi hyvää varsinkin näin syksyruokana :) Kiva kuulla, että Phuketin keitot on hyviä, kun en ole itse ehtinyt vielä testaamaan, mutta jos sieltä saa hyvää tom yamia niin musta tulee kyllä vakioasiakas!

 
At 27/8/12 19:36, Blogger Rosmariini said...

Virpi: Suosittelen kyllä Nigellaa. Ihan uskomattoman hauskaa seurata, mitä kaikkea hän päivän mittaan ruokailee.

Toivottavasti Phuket maistuu. Pidin ekalla kerralla k.o. paikan ruokia vähän kuivina ja mauttomina, mutta seuraavalla kerralla hurahdin ihan kokonaan. Aika erilaista kuin Pikku-Thaissa.

Riksu: Sehän onkin oivallinen himo! Minun kannaltani olisi kätevää, jos bloggaisitte myös niitä syksyn keitoksianne. :D

Heidi: Pastanjauhannan toimitus huomauttaa, etten ole ikinä käynyt Thaimaassa, joten Phuket-makujen autenttisuudesta en osaa sanoa mitään. :)

 
At 27/8/12 21:28, Blogger Hannele said...

Kiva kuulla Phuketista jotain. Paikka näyttää niiiiin epäilyttävältä, etten menisi sinne ilman suosituksia.

Minäkin oon ihan innoissani Instagramista - mahtava vehe, Twitteriä yritän harjoittella. Hitaasti mutta varmasti:)

 
At 27/8/12 22:39, Blogger Rosmariini said...

Instagram on oikeesti huippu. Jos minua ei enää tämän jälkeen näy, niin sieltä voi tulla etsimään. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails