tiistaina, elokuuta 28, 2012

Etikkainen perunasalaatti

Sain tätä perunasalaattia maistaakseni vappuna, ja ohjeesta tuli saman tien suosikkini. Nyt se muistui mieleen, kun kaapissa oli (kuinkas sattuikaan) muutamia siivuja ylimääräistä pekonia.

Etikan määrä voi kuulostaa äkkiseltään melko isolta, mutta itse pidän vieläkin etikkaisemmasta lopputuloksesta.
Saksalainen perunasalaatti (lähde)

7,5 dl kuorittuja ja lohkottuja perunoita
4 siivua pekonia
pieni sipuli, ohuina viipaleina
0,6 dl valkoviinietikkaa
2 rkl vettä
3 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/8 tl mustapippuria myllystä
1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa

Laita lohkotut perunat kattilaan ja täytä vedellä niin, että perunat peittyvät. Kuumenna ja keitä suunnilleen kymmenen minuutin ajan. Tarkoitus on saada perunat niin kypsiksi, että haarukka uppoaa niihin ongelmitta. Valuta kypsennetyt perunat ja laita sivuun jäähtymään.
Laita pekoni pannulle keskilämmölle. Paista kullanruskeaksi ja rapeaksi. Aseta sen jälkeen myös pekoni sivuun odottamaan.
Lisää sipuli pekonin rasvaan ja paista keskilämmöllä niin, että se ruskistuu. Lisää etikka, vesi, sokeri, suola ja pippuri pannulle. Kiehauta, lisää sitten perunat ja persilja. Murustele sekaan puolet pekonista. Kuumenna läpikotaisin ja aseta tarjoiluastiaan. Murustele loput pekonit pinnalle ja tarjoile lämpimänä.
Saksalaistyylisestä syötävästä tuli mieleeni, että currywurst on vakiinnuttanut paikan kokkailuissani. Ei mikään ihme sinänsä, kun tomaatti on kyseisessä pikaruoassa kuitenkin aika keskeinen tekijä.

8 Comments:

At 28/8/12 21:10, Blogger Virpi said...

Ootko muuten kokeillut Saarioisten curryista grilliwurstia? Ostin samasta sarjasta jotain toista tuoremakkaraa itse juuri yhden tutun suosituksesta.

 
At 28/8/12 21:16, Blogger Rosmariini said...

En nyt ainakaan hoksaa. Edellisellä kerralla jääkaapista taisi löytyä Helsingin makkaratehtaan currywurstia.

(Minä en ole muuten ennen erityisemmin pitänyt curry-mausteesta tai -maustesekoituksesta. Johtuneeko kouluruokamuistoista, kun karrikana ei tosissaan ollut suosikkini. Viimeisen vuoden aikana ollut varsinainen kulutuspiikki!)

 
At 28/8/12 22:23, Blogger Tusla said...

Etikkainen perunasalaatti iskee minuunkin ihan kympillä. Sain joskus sellaista versiota, jossa perunat oli keitetty lihaliemessä ja lihalientä hyödnnettiin vähän kastikkeessakin.

 
At 28/8/12 22:36, Blogger Rosmariini said...

Pitäisipä googletella, josko löytyisi jotain tuonsuuntaista ohjetta.

 
At 28/8/12 22:59, Anonymous Anonyymi said...

Kuinka paljon siis itse käytit tai käyttäisit valkoviinietikkaa tähän?

 
At 28/8/12 23:03, Blogger Rosmariini said...

Tuon ohjeistetun määrän, mutta enemmänkin voisi mielestäni laittaa. Toisaalta mietin, että jos pilkkoisi perunat vähän pienemmiksi, niihin saattaisi tarttua enemmän makua.

 
At 29/8/12 09:17, Blogger Sini said...

Perunasalaattia ja pekonia! Olen suuri perunasalaatin ystävä, ja kaikkea olen siihen kokeillut sienistä fetaan, mutta pekonia ei ole tullut kyllä mieleen siihen laittaa. Kuulostaa sellaiselta ohjeelta, jolla ei voi mennä pieleen! Pakko siis testata!

 
At 29/8/12 09:23, Blogger Rosmariini said...

Pekonia voisi laittaa tähän kyllä enemmänkin. Ohjeistettu 4 siivua on just se paketin jämäpohja, joka minulla oli tällä kertaa käytössä.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails