keskiviikkona, kesäkuuta 08, 2011

BBQ-perunat

Vaikka me molemmat syömme mielellämme hyvää ruokaa, ei armas aviomieheni pongaile kovin usein uusia reseptejä.

Näitä Anne's Food -blogista löytämiään perunoita hän sen sijaan ehdotti tehtäväksi vähän aikaa sitten, eikä minulla ollut tietenkään mitään sitä vastaan:
BBQ-perunat

1,5 kiloa uusia perunoita
2 punaista paprikaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl chipotle-chilitahnaa
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
4-5 rkl rypsiöljyä

Pese (ja harjaa) perunat huolella ja aseta ne pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa paprikat paloiksi (ei liian pieneksi) ja lisää sekaan. Hienonna valkosipuli ja sekoita se pienessä kulhossa chipotletahnaan, paprikajauheeseen, suolaan ja öljyyn. Levitä mausteseos sitten yltympäriinsä perunoihin (onnistuu helpoimmin käsillä hieromalla). Paahda 200-asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.

Minä korvasin chipotletahnan chipotlejauheella (sekä hippusella oikeaa chiliä), mutta seuraavalla kerralla voisin etsiä kaapeistamme jonkinlaista chilitahnaa. Sillä tavoin saisi vähän tahmaisempia (ja sitä myötä herkullisemman oloisia) perunoita. Lisäksi voisin tehdä perunoiden kaveriksi Uneliaan Annan houkuttelevaa kevätsipuli-jogurttikastiketta.

--
Chileistä sen verran, että muun muassa Aji Cristal puskee jo satoa. Raportointi on jäänyt vähiin, mutta tarkoituksena on tehdä jonkinlaista yhteenvetoa aiheesta joskus lähitulevaisuudessa. Vesiviljely on tuottanut parempaa satoa kuin multaviljely siitä syystä, että valaisuun ja säännölliseen lannoitukseen on kiinnitetty vesipuolella paremmin huomiota.

10 Comments:

At 9/6/11 16:26, Anonymous Anonyymi said...

Odotan innolla kyseistä chiliraporttia. Juuri lueskelin yrttien kasvatuksesta materiaalia. Tuoreista yrteistä eniten menee basilikaa ja minttua ja toivoisin kasvattavani joskus niitä itsekin. Mies innostuisi tomaateista ja lapset mistä vaan mikä kasvaa. Pihamaalle on jo kasvamassa metsämansikat pojan toimesta. Tosin minähän niitä hoidan enimmäkseen, mutta silti.

-Kapusta

 
At 10/6/11 09:19, Blogger Rosmariini said...

Minäkin odottelen. ;) Jauhantapajan toinen osapuoli on postauksen nimittäin päättänyt tehdä.

Panin taas tänä vuonna ruokakaupasta ostetun mintun multaan kasvamaan ja hyvin se pukkaa koko ajan uutta lehdistöä. Se ei ollut Järvikylää vaan jotain vähän jykevämpää sorttia.

Oma metsämansikka olisi kyllä parasta. Meilläkin kasvoi niitä pihalla, kun olin pikkuinen.

 
At 10/6/11 13:59, Blogger Antti said...

Kiva kuulla että chilitkin voivat hyvin. Kyllähän se itse kasvatetussa on kuitenkin aina vähän eri fiilis kuin kaupasta ostetussa.

Kaupan yrttien ja ruukkusalaattien kanssa kannattaa muuten olla tarkkana, ettei tule kyydissä kirvoja, punkkeja tai ripsiäisiä. Niille maistuu kyllä chilitkin, etenkin muutenkin herkät annuumit.

Jos jonkinlaista pihaa löytyy, niin multakasvithan kannattaa roudata sinne, kun ei taida enää olla isoa pelkoa yöpakkasistakaan ennen syksyä. Tuo iso fikkari on kuitenkin aika lyömätön kasvivalo.

Ensin kannattaa katsoa joku puun varjo tms paikka tai pistää pari kerrosta hallaharsoa tai vastaavaa varjostamaan jos ei varjoisaa paikkaa löydy. Muutaman päivän totuttelun jälkeen voikin jättää taivasalle sitten nuo.

 
At 10/6/11 14:59, Anonymous Anonyymi said...

Meillä vaan on haasteena, että iltapäivän paahde osuu just sinne oman pihapläntin puolelle(nytkin ruoho tahtoo olla jo ruskehtavaa), niin että varjon paikkaa on vaikea saada. Täytynee kokeilla ruukkusysteemillä, jos ei muu auta.

Saisi sateita jo tulla.

Toivoo Kapusta

 
At 11/6/11 13:33, Blogger Antti said...

Suurin osa chileistä viihtyy kyllä aika hyvinkin paahteessa jos ei sentään ihan aamusta iltaan porota. Etenkin jotkut chinenset (esim. Habanero ja Naga) suorastaan nauttivat armottomasta paahteesta. Sisätiloista ulos siirtyessä vaan tarvii sen totuttelujakson tavalla tai toisella. Jos ehtii ja jaksaa niin nostelee vaikka parin tunnin paahteen jälkeen iltapäivällä takaisin sisään.

 
At 13/6/11 18:56, Anonymous Agatha said...

Ei saa kääntää veistä haavassa :-) Meinaan kun ei ole sitä omaa pihaa kasvatella mitään kivaa, eikä oikein ikkunalautojakaan. Odottelen mielenkiinnolla postausta chileistä ja nämä perunatkin kuulostaa hyvälle.

Hei muuten, lueskelin tuossa vanhoja blogimerkintöjä ruokablogeista ja multa on mennyt ihan kokonaan ohi kuka voitti sen keväisen ravintola Helkan reseptikisan? Ja teidänkin annos on kuulemma listalla, en tiennyt sitäkään :-)

 
At 13/6/11 20:11, Blogger Rosmariini said...

Kiitos kommenteista. Mukavan ajankohtaisia neuvoja kesäiseen chilinkasvatteluun. Muistaakseni chilit pärjäävät ulkona, jos lämpötila on yli 14 astetta.

 
At 13/6/11 20:12, Blogger Rosmariini said...

Agatha: Voiton veivät paistetut yrttimuikut.

Meidän annoksemme pääsi tosiaan (suureksi ällistykseksemme) listalle. Peruspöperölästä löytyy aiheesta enemmänkin tarinaa.

 
At 14/6/11 00:09, Anonymous Agatha said...

Rosmariini, kiitos vastauksesta. Luin tuon Peruspöperölän jutun kyllä, mutta en löytänyt tietä tuonne reseptisivulle enää :-)

 
At 15/6/11 10:35, Blogger Rosmariini said...

Helkan omilla sivuilla ei tainnutkaan olla asiasta mitään mainintaa. Ainakaan vielä pari viikkoa sitten.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails