keskiviikkona, joulukuuta 01, 2010

New York City

Tässä New Yorkin matkan plussat ja miinukset.

Ensin tietenkin mukavat jutut:

-New York oli jotenkin ihanan kotoisa kaupunki. Ja vielä niinkin myöhään kuin marraskuun lopussa oli yllättävän sopiva sää kaupunkilomailuun. Aurinkoa ja ihanan ruskainen Central Park. Sinne pitää päästä joskus piknikille.

-Ruokakojut katujen varsilla. Etenkin hunajapaahdettujen pähkinöiden ja bretzeleiden tuoksuun olisi voinut jäädä aina pitemmäksikin aikaa. Hotdogien lisäksi saatavilla oli lampaalla täytettyä gyrospitaa, falafelia ja muunkinlaista Lähi-idän suunnan ruokaa. Ei tosin ostettu kojuista koskaan mitään, joten hodarien maku jäi arvoitukseksi.

-Korea Townin kimchistä tehty coleslaw. Loistoidea.

-Kraanavesi oli kaikesta päätellen juomakelpoista. Ravintoloissakin kysyttiin aina, käykö vedeksi "tap water". Kävihän se.

-Heartland Breweryn kurpitsaolut. Ja pulled pork sandwich, jonkatyyppistä ruokaa syntyy sivumennen sanottuna kätevästi myös kotioloissa.

-Michelin-tähdellä palkitun ruokapubin burgerit olivat täsmälleen niin kuin meillä kotona. Paitsi ettei meillä ole sinihomejuustoa omien hampurilaistemme välissä.

-Elämäni ensimmäinen hyvältä maistunut osteri. Syynä saattoi olla runsas sitruunamehun ja retikan/piparjuuren(?) määrä, mutta joka tapauksessa. Ravintola oli nimeltään Docks Oyster Bar & Seafood Grill. Saman paikan crab cakesit olivat myös makoisia.

-China Townin bubble tea eli kuplatee. Kylmä teejuoma, jonka seassa tapiokahelmiä. Hupaisa tuttavuus.

-Grand Centralilta yllättäen löytynyt mainio (kauppahallimainen) ruokakauppa. Ja minä jo ehdin kuvitella, ettei koko Manhattanilla kukaan ole kiinnostunut ruokaostoksilla käynnistä. Myös saman aseman osteribaari on kovasti kiitelty, eikä se hullumpi ollutkaan. Osterit ovat selvästi newyorkkilaisten keskuudessa kova sana; sopivaa ruokaa oluen kaveriksi.

Columbus Circlellä sijaitseva Whole Foods Market oli myös oikein kiintoisa ruokakauppa. Ruokaostoslistalla oli tosin vain mallasetikkaa, joten ihan kamalasti ei tullut ostosteltua.

-Sushidenin suussa sulavat sushit.

-The River Cafén hieno näköala. Ja jälkiruokana hillitön piimäsorbetti.

-Burritot ja margaritat.

-MoMAn moderni keittiö -näyttely. Ja Andy Warholin Campbell’s Soup.


Ja sitten ne vähän tylsemmät puolet:

-Kaikkein harmillisinta koko reissussa oli kotiin lähteminen. Olisihan tuonne voinut jäädä vielä muutamaksi kuukaudeksi.

-Harmitti, kun ei ollut keittiötä, missä kokata kiitospäivän ateriaa. Toisaalta harmitus haihtui, kun löysimme ranskalaisen ravintolan, jossa tarjoiltiin perinteinen kalkkuna-ateria kera bataattien, ruusukaalien, kastikkeen sekä kalkkunastuffingin. Alkuruokana söin kurpitsaravioleja. Aika hyviä nekin.

Tässä kännykkäkamerataidetta kiitospäivältä:

-New York Cheese Cake oli vähän turhan tunkkaista minun makuuni. Sesonkiin sopiva kurpitsa-juustokakku oli (kanssamatkustajan lautaselta maisteltuna) sen sijaan huomattavasti parempaa. Kurpitsamuffinsseita oli esillä monessa paikassa, mutta ei sitä ihan kaikkea sentään pysty syömään.

-Gepsin epätarkkuus pilvenpiirtäjien keskellä.

-Liiallinen vaalean leivän määrä. Tulee tukkoinen olo.

-Sisäinen kelloni jäi vaikka kuinka moneksi päiväksi Helsingin aikaan. Viideltä iltapäivällä tuli joka päivä ihan armoton väsy, ja aamuisin heräsin puolestani aina puoli kuudelta (riippumatta siitä, olinko mennyt nukkumaan yhdeksältä vai puoli kahdelta) ja haahuilin sen jälkeen hereillä kunnon Lost in Translation -tyyliin. Vähän epäkätevää. Tilanne ehti toki korjaantua sopivasti ennen Suomeen saapumista.



Yllä vielä pari kuvaa kiitospäivän paraatista. Ilmapallojen seassa oli aika paljon myös kaupallisia hahmoja.

Macy'sin ruokakerroksessa oli muuten näyttävästi esillä Halvan lakritsipaketteja. Muita bongattuja suomalaistuotteita olivat Lumene ja Suunto.

23 Comments:

At 1/12/10 11:43, Blogger Laura said...

Gepsin? Ootteko geokätköilijöitä??:)

 
At 1/12/10 11:44, Blogger Rosmariini said...

Jep!

 
At 1/12/10 11:55, Blogger Laura said...

Sama ongelma oli muuten Las Vegasissa pari viikkoa sitten, Stripiltä en löytäny yhtään kätköä koska gepsi ei vaan suostunu rauhottumaan..Piti vuokrata auto että pääsi vähä koluamaan lähiöiden kätköjä :D

 
At 1/12/10 12:05, Blogger Rosmariini said...

Tuolla ongelmana oli myös jästit ja nanot... ja jästityt nanot. :)

Autonvuokraus olisi ollut kyllä kova sana, jos olisi ollut vaan pikkuisen enemmän aikaa käytössä.

 
At 1/12/10 12:18, Blogger Italiansalaatti said...

Ihana reportaasi! Ikään kuin olisi käynyt työpaussin aikana minimatkalla! :) Kaikki siellä käyneet ovat New Yorkia minulle kehuneet, nähtävää ja syötävää riittää joka makuun!
Kutsun teidän noutamaan pikku palkinnon sivultani, toivottavasti on mieleen! :)

 
At 1/12/10 12:25, Blogger Rosmariini said...

Kiitos! Sekä kivasta kommentista että palkinnosta. <3 Pitääpä pistää se kiertoon omille (tämän hetken) suosikkiblogeille.

Nyt onkin ruokablogien mahtiaika käynnistymässä, kun on joulukuu ja kaikki kivat jouluruokajutut tekevät tuloaan.

 
At 1/12/10 12:32, Blogger Virpi said...

Ihana raportti! Kiva päästä makumatkailemaan täältä kotisohvalta. Makuja kun ei ole muutamaan päivään aistinutkaan pahemmin, flunssa iski meihin molempiin. Onneksi sentään kuuma kaakao lämmittää!

 
At 1/12/10 12:34, Blogger Jael said...

Kiva kulinaarinen matkareportti entisestä kotikaupungistani:-) Tekis kauheasti mieli mennä takaisin...

 
At 1/12/10 12:40, Blogger Rosmariini said...

Virpi: Voiei, harmin paikka! Onneksi kaksin on kivempi sairastaa kuin yksin. Paranemisia teille!

Yaelian: Sinä se olet ehtinyt joka paikkaan ja monelle mantereelle. :) Kyllähän tuo asuinpaikaksi kelpaisi.

 
At 1/12/10 12:58, Blogger .Nekku. said...

Sattuipa kivaan saumaan tämä, olen itse lähdössä matkaan lauantaina. :) Alun perin oli tarkoitus hypätä koneeseen jo aikaisemmin, mutta lakko sotki ikävästi suunnitelmia. No, pääasia että kuitenkin pääsee reissuun. Ota vinkeistä vaarin, pitää ehdottomasti käydä katsastamassa näistä paikka jos toinenkin.

P.S. Allekirjoittaneen vatsaan juustokakku kyllä uppoaa, etenkin Junior'sin. :)

 
At 1/12/10 13:11, Blogger Rosmariini said...

Oi, ihanaa matkaa! Lentolakko on kyllä melkoinen harmitus... mieluusti saisin yhden työmatkailijan maailmalta ajallaan kotiin.

Tuo juustokakku oli kyllä kumma homma, kun se ei sitten maistunutkaan. Toisaalta tykkään nykyään vähän kirpakammista juustokakuista, semmoisista kuin Key Lime Pie.

(Tosin en tiedä, onko Key Lime Pie sitten teknisesti ottaen juustokakku...)

 
At 1/12/10 16:52, Anonymous Klasu said...

New York on paras! Toi Spotted Pigin hamppari näytti aivan mahtavalta, hirveä hinku tuli päästä käymään itsekkin siellä ja muutenkin uudestaan New Yorkissa. Tohon hampurilaisesta satuin muuten löytämään kotiohjeet serious eatsistä: http://www.seriouseats.com/recipes/2010/04/the-spotted-pigs-chargrilled-burger-at-home-recipe.html

 
At 1/12/10 19:07, Blogger Uusano said...

Hienoja kuvia! Tuo metropoli on näkemättä.

 
At 1/12/10 20:02, Blogger Hannele said...

Kiitos makumatkasta!
Täälläkin on paha tauti päällä - matkakuume.

 
At 1/12/10 20:05, Blogger Rosmariini said...

New Yorkki oli kyllä mukava kaupunki. Luulin, että odotukset olivat ihan liian suuret kaiken suhteen, mutta kokemus oli vielä odotettua parempi.

Saas nähdä, josko tässä innostuisi tekaisemaan joku päivä parit hampurilaiset. :)

 
At 2/12/10 10:54, Blogger Martina said...

Voi viude, armoton matkakuume iski! Vielä pitäisi malttaa odottaa 101 päivää (jep, tiedän koko ajan tasan tarkkaan kuinka monta päivää, minuuttia ja sekuntia pitää vielä odottaa) kunnes pääsen itsekin ihmettelemään Isoa Omppua. Mä voin maistaa niitä hodareita sitten teidänkin puolesta. :)

 
At 2/12/10 11:54, Blogger Jaana said...

Kiitos raportista, minuun iski myös matkakuume. Ettekö käyneet Bourdainin Les Hallesissa?

 
At 2/12/10 19:49, Anonymous Anonyymi said...

me oltiin kuukausi sitten NY:ssä ja täytyy kyllä kehua kans noita HB:n oluita ja burgeireita, niin ja bretzelit oli ihan sika hyvii sinapilla samoin ku ruokakojuista ostetut lahi-isän ruuat :) Ainut miinus oli myös se että 10 päivää, oli ihan liian vähän aikaa siellä :( niin ja en ikinä enää pidä kotimaan ruokakauppoja minään, whole foodsin jälkeen ;D

 
At 3/12/10 16:04, Blogger Rosmariini said...

Martina: Sata päivää vielä! :D

Jaana: Ei käyty, ei. Eikä Per Seessäkään, kun ei saatu pöytää.

Anonyymi: Ne bretzelit kyllä näyttivät ihanan meheviltä. Ääk. Voisi lähteä kyllä saman tien takaisin.

NY-pizzat on kuulemma kans hyviä.

 
At 4/12/10 19:46, Blogger Sofié said...

Hei!

Olipa ihana postaus!

New York on ollut jo pitkään toivelistallani, mutta minulla on niin hurja lentopelko etten tiedä uskallanko koskaan Atlanttia ylittää.

Mutta kai se on joskus uskallettava Atlantti ylittää, että pääsee herkkujen ääreen :)

Whole Foods kiinnostaa kovasti!

 
At 5/12/10 00:56, Blogger Harmaaparta said...

Hieno juttu Isosta Omenasta. Kuva Brooklyn Bridgestä varsinkin hyvä. Kuvattu on, mutta ei Brooklynin puolelta.

Yhden asian unohditte. Annokset ovat yleensä niin mahdottoman suuria, että vaikka kuinka yrittää tunkea kaiken sisäänsä, niin ei se mahdu! New York on ei vain yhden, vaan monen matkan arvoinen.

 
At 5/12/10 18:40, Blogger Rosmariini said...

Lentäminen on kyllä ankeaa puuhaa. Nyt olin jo ihan pitkästynyt ennen kuin koko kone ehti edes lähteä liikkeelle. :) Grönlannin yllä oli sitten ihan kunnon turbulenssi, joten meinasi pikkuisen jänskättää, kun kone syöksähteli alaspäin ja nitisi liitoksistaan.

Brooklyn Bridge oli hupainen, kun se jatkui vaikka kuinka pitkään vielä senkin jälkeen, kun vesi oli jo loppunut. Siltaa ei tullut ylitettyä, kun matka taittui aina metrolla.

 
At 11/12/10 01:26, Anonymous Anonyymi said...

Kun on GPS, joka täyttää MIL -standardit - ei jää pulaan edes piirtäjien katveessa..

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails