sunnuntaina, toukokuuta 24, 2009

Maistuu kesältä

SokeriJussin ruokalistalta löytyy herkullinen yhdistelmä korvasienikastiketta ja nieriää, ja siitäpä syntyi ajatus kokeilla kyseistä annosta myös omatoimisesti. Meillä Kauppahallista noudetut korvasienet taipuivat (kaksinkertaisen ryöppäyksen jälkeen) muhennokseksi.

Innostuin ostamaan myös uusia perunoita ja parsaa, joten samalle lautaselle päätyi vähän vahingossa useampaakin tämän hetken sesonkikasvista. Raparperi vaan puuttui: Siitä olisi voinut sommitella tietenkin jotain tilanteeseen sopivaa jälkiruokaa, mutta jääköön sen käyttäminen vielä tuonnemmaksi.

Perunat ja parsat päätyivät salaattiin, jonka ohjeen yrtticannelloneillaan ja munakoisopaistoksellaan kunnostautunut Haidi lähetti meille kokeiltavaksi. Ja aivan mahtavan makoisaa tämä olikin (myöhemmin kesällä parsan voi korvata ohjeessa mainituilla herneenpaloilla):
Ranskalainen paahdettu perunasalaatti (Glorian ruoka & viini, 04/2008)

1 kg uusia perunoita
3 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
250 g litteitä sokeriherneenpalkoja tai vihreää parsaa
Sinappikastike:
2 salottisipulia (tai uutta sipulia)
3 rkl dijonsinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl valkopippuria myllystä
1 tl suolaa
1 dl öljyä
1 dl hienonnettua, tuoretta rakuunaa tai muuta yrttiä (me laitoimme joukkoon reilun kourallisen rucolaa)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese ja raaputa perunat puhtaiksi. Lohko (=viipaloi?) perunat ja levitä ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda perunoita uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Keitä sokeriherneet tai parsat napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä ja viipaloi.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita ne sinapin, etikan ja mausteiden kanssa. Lisää joukkoon öljyä tippa kerrallaan siten, että saat muodostumaan paksun emulsion. Viimeistele kastike halutessasi tuoreella yrtillä.
Tarjoa salaatti haaleana tai kylmänä esimerkiksi grillatun broilerin kanssa.
Kastiketta valmistuu ohjeella reilu desilitra. Jos et halua käyttää kaikkea salaattiin, voit säilyttää sen viileässä. Säilyy jääkaapissa noin viikon.

4 Comments:

At 24/5/09 17:44, Blogger Virpi said...

Minäkin pääsin maistelemaan korvasieniä tänä viikonloppuna, kun tuleva anoppi oli löytänyt kuulemma hyvän apajan :) meille korvasienet tarjoiltiin kastikkeessa pottumuussin kanssa, ja hyvältä maistuivat nekin.

Mutta kyllä on herkullisen näköinen annos ollut teilläkin. Melkein rupesi kuola tippasemaan näppikselle!

 
At 24/5/09 17:52, Blogger Rosmariini said...

Teikällä tuntuu olevan kyllä harvinaisen onnistunut tuo anoppivalinta, maistuis nimittäin korvasienikastike pottumuuseineen mullekin. :)

 
At 24/5/09 18:35, Blogger Virpi said...

Juu, anoppilassa saa pelkistettyä ruokaa, mutta usein se on sellaista, mitä ei tule itse kovin usein kokkailtua. Eli maistuu kyllä hyvin :)

 
At 24/5/09 19:17, Blogger Rosmariini said...

Pelkistetty ruoka on yleensä kaikkein parasta, ihan liian usein tulee sorruttua keittiöhommissa ylimääräiseen kikkailuun (vaikka ruokabloggaajan on kai pakko aina välillä vähän kikkaillakin).

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails