tiistaina, lokakuuta 07, 2008

Miittipähkinät

Kuukauden takaisessa ruokablogimiitissä kaikki murkinat olivat oikeasti niin hyviä, että haluaisin kokeilla niistä jossain vaiheessa joka ainoaa (tarjolla olleen kesäkurpitsapiirakan ohjetta ei saatavilla taida vielä ollakaan?). Lähempänä joulua voisin koestaa vaikkapa suklaatryffeleiden valmistamista Uneliaan Annan antamalla ohjeella.

Ylimuulin miittipähkinöitä kokeilin jo kerrallisen leffaillan naposteltavaksi. Vaikka pähkinöiden ulkonäkö ei oman kokkailuni tuloksena kovin puhutteleva ollutkaan (kuorruteainesta oli vähän turhan paljon pähkinöiden määrään nähden), niin maku puhutteli sitten siitäkin edestä.

En muuten tiennytkään, kuinka kiintoisan makuyhdistelmän saa aikaiseksi kardemummasta ja cayennepippurista.
Pähkinäsekoitus (alkujaan kirjasta à la Sara)

5 dl pecan-pähkinöitä
1 valkuainen
1 rkl vettä
1,5 dl sokeria (vähemmänkin riittää)
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1/2 tl korianteria
cayennepippuria
1 tl suolaa

Vaahdota valkuainen napakaksi vaahdoksi. Lisää vesi ja sekoita hyvin. Lisää pähkinät, sokeri ja mausteet, sekoita taas. Levitä pellille leivinpaperin ylle ja paista 160 asteessa n. 8-10 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä ja paloittele syötäväksi.

Meillä katsotaan kovinkin paljon elokuvia, mutta elokuvasyötävää ei kamalasti harrasteta (eikä tv:n ääressä ruokailla juuri koskaan... etenkään kun meillä ei edes ole telkkaria perinteisessä mielessä). Otamme joka tapauksessa mielellämme vastaan suosituksia sekä hyvistä leffoista sekä leffasyötävistä.

8 Comments:

At 7/10/08 15:23, Anonymous Anonyymi said...

Pähkylät olivat kyllä hyviä. Mie arvasin, että se uunitti ne, mutta tuota munanvalkuaista en ikuna olisi niihin osannut laittaa.

Mie ehkä kokeilen tätä suolaisena versiona joskus, sokeri kun ei nykyään suussani maistu.

 
At 7/10/08 18:42, Blogger Rosmariini said...

Itsekin vähensin sokerin määrää aika reippaasti, mutta cayennepippurin määrässä en suotta kursaillut. Äh, nämä olivat kyllä hyviä.

 
At 9/10/08 14:05, Anonymous Anonyymi said...

Sen kesäkurpitsapiirakan ohje löytyy samasta Glorian ruoka ja viini-lehdestä kuin Kurpitsamoskan hernepiiraatkin, herkut ovat vierekkäisillä sivuilla =) Kesänumero, oisko se siis sitten heinäkuun lehti.
Noita pähkinöitä voisikin tehdä viikonlopuksi, jos ennätän. Olivat kovasti herkkua!

 
At 9/10/08 20:12, Blogger Rosmariini said...

Se taitaa sitten olla sama kuin taannoin Uneliaassa nähty ihanuus. Täytynee ryhtyä piirakkatalkoisiin jonain tulevana viikonloppuna, kun ne filojututkin odottavat vielä toteuttamistaan.

 
At 11/10/08 10:08, Blogger Meri, Helsinki said...

Pähkyt maistuvat itsellenikin aina! Ja versioitahan voisi kehitellä loputtomiin. Toisaalta nuo mausteet potkivat niin hyvin, ettei ole välttämättä tarvis.

Ja joulu tulee, siihenhän ne sopivat :-) Pähkyillä voi korvata konvehdit ja piparkakut ;-D

 
At 12/10/08 17:21, Blogger Rosmariini said...

Kieltämättä näissä pähkinöissä oli jotain kovinkin jouluista. Voisikohan pipareihin muuten panna chiliä, hmmm. Pippuriahan niihin on ainakin alkujaan kai pantukin, mistä piparkakkujen nimikin kai juontaa juurensa.

(Ja kukapa pippurikakuista onkin kerran jo kirjoittanut.)

sanavahvistus: gurlau

 
At 14/10/08 09:34, Blogger Myy said...

Tätä voisi kokeilla. Ehkä seuraavan kerran kun lähden leffaan, otankin omat eväät mukaan. ;)

Alkuvuodesta kävin katsomassa Keira Knigthleyn ja James Avoryn elokuvan "Sovitus". Sitä voin suositella lämmöllä. Ainakin minuun kolahti. Pidin myös kovasti kotimaisesta "Sooloilua" filmistä. Kristiina Elstelä ja Saija Lentonen olivat tosi hyviä.

Kävin kesällä katsomassa "Mamma mia" musikaalin. Abban musiikki toi jotenkin niin elävänä mieleen omia nuoruuden juttuja ja näyttelijäthän ovat loistokkaita. Laulavat itse roolinsa. Jopa Pierve Brosnan ja Meryl Streep! Joista vm todella hyvinkin.

Kerrohan, jos otatte vinkistä vaarin. Mukavaa syksyn jatkoa.

 
At 14/10/08 10:33, Blogger Rosmariini said...

Suurkiitokset vinkeistä! Mietin tässä, että mistä olemme itse viime aikoina tykänneet. Tummien perhosten koti on ainakin yksi semmoinen, joka kolahti tosissaan molempiin, mutta muuta en nyt äkkiseltään keksikään.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails