sunnuntaina, syyskuuta 02, 2007

Tomaattinen juusto-nuudelisalaatti

Pengoin viikko sitten uuden blogituttavuuteni Krissiksen ruoka-arkistoa, ja löysin sieltä useammankin toteuttamista odottelevan reseptin. Varsin houkuttelevien valkosuklaa-vadelmamuffinssien kanssa samassa postauksessa piileskellyt tomaatti-nuudelisalaatti pääsi kokeiluun saman tien. Ja hyvää se olikin.

Juustokuutiot sekä paahdettu mantelirouhe olivat salaatin seassa aikamoisen mukavaa vaihtelua. Nuudeleita omaan versiooni tuli tosin vähän vähänlaisesti, kun jo aiemmin avatun paketin loppuja tähän keittelin.
Tomaatti-nuudelisalaatti

1 pakkaus (85 g) nuudeleita tai vermiselliä
150 g juustoa kuutioita, esim. 15-%:nen Turunmaa toimii hyvin
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 dl oliiveja viipaleina
tuoretta basilikaa
1 dl paahdettua manteli- tai pähkinärouhetta

Kastike:
1 prk (200 g) ruokajogurttia
½ rkl sitruunamehua
1 valkosipulin kynsi
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
persiljaa

Keitä nuudelit vedessä kypsiksi. Valuta ja jäähdytä. Yhdistä nuudelit, juustokuutiot, puolitetut kirsikkatomaatit ja oliivit keskenään. Sekoita basilikanlehdet kevyesti joukkoon. Sekoita myös paahdettu manteli- tai pähkinärouhe osittain salaatin joukkoon ja ripottele loput pinnalle. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa kastike salaatin kera tai kaada halutessasi sen joukkoon.

Syyspäiviä voi piristää myös lueskelemalla uudenuutukaisia sapuskablogeja. Kuten nyt vaikkapa Uneliasta kokkia tai Suu auki -blogia, jossa muun muassa isännöidään syyskuun ruokahaastetta. Teemana on tällä kertaa rakkausruoka. Siinä onkin haastetta kerrakseen.

5 Comments:

At 3/9/07 16:02, Blogger Una said...

Krissis kiittää huomiosta! :) Hauskaa, että salaatti maistui. Tuo onkin kyllä hyvä ohje.

 
At 3/9/07 16:37, Blogger Rosmariini said...

Ja lisää kiintoisaa ohjetta pukkaa sieltä suunnasta - nimittäin jonkinlaista perunankuoriohjetta olen suunnitellut joskus testaavani itsekin, kun pääsin niitä kerran jollakin reissulla maistamaan. Noita potato skins -reseptejä tuntuu vain olevan joka lähtöön aina perinteisistä täytetyistä perunoista ihan pelkkiin kuorien paistamiseen asti, enkä ole sitten osannut valita joukosta mieleistäni. :)

 
At 4/9/07 09:11, Blogger Aurinkotuuli said...

Uusia blogeja on tosiaan ilmestynyt kasapäin ja kaikkia ihania reseptejä kokeiltaviksi siinä samalla. Omakin pää tuntuu ylitsepursuilevalta näin kesän jäljiltä. Kun ehtisikin kokeilla kaikkea :)! Uusimmassa Maku-lehdessäkin oli ihanan kuuloisia syysohjeita, joista ehdin muutama päivä sitten jo kokata possu-banaanipataa. Oli herkkua! Kannattaa kokeilla, jos on hiukan takapotkuisten kastikkeiden ja kookoksen ystävä. Kokeiluun ajattelin laittaa ainakin myös samaisen lehden possu-punajuurikastikkeen. Niin ja entäs kaikki ihanat kasvikset kurpitsat, sipulit, paprikat, punajuuret... Saisiko lisää tunteja vuorokauteen tahi pohjattoman nälän kiitos!!

 
At 4/9/07 19:37, Blogger Rosmariini said...

Kiva kyllä, että Tuulentuvassakin käy kesän jälkeen taas kuhina. Itsekin innolla odottelen syyskilpailusi satoa. Maku-lehdessä oli tosissaan myös hauskoja ruokaohjeita. Kurpitsareseptejä ja liekkiohjeita ihmettelin ihan eritoten. Pitäisi vaan ehtiä kurpitsakokkailemaankin jossain välissä.

 
At 5/9/07 10:56, Blogger Aurinkotuuli said...

Juu, Tulinaksuja on ehdottamasti syksyn aikana kokattava :D! Juu, ja osallistukaahan kaikki tosiaan kisaani, jos ette sitä ole vielä bonganneet. Odotan malttammattomana uusia ihania reseptejä :)!!

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails