keskiviikkona, kesäkuuta 13, 2007

Täytetyt munakoisot

Pagistaanin Kati oli tehnyt vähän aikaa sitten keittiössään täytettyjä munakoisoja, ja mehän tietenkin heti noudattamaan esimerkkiä. Reilulla tomaattisosepursotuksella ja silputulla sipulilla höystetty munakoiso-jauhelihamössö oli nälkäisen pastanjauhajan näkökulmasta sen verran maistuvaa syötävää, että olisin voinut lusikoida paistoksen suoraan pannulta parempiin suihini. No, riitti sitä sentään onneksi täytetarkoituksiinkin. Tässä kommenttilaatikostamme poimittua ohjeistusta:
Puolitin kaksi munakoisoa ja koversin sisukset paistinpannulle tirisemään oliiviöljytilkan kanssa. Lisäksi n. 350 g paistijauhelihaa, iso sipuli, muutama valkosipulinkynsi ja reilu töräys tomaattipureeta (murskaakin voinee halutessaan käyttää). Mausteeksi suolaa, ripaus sokeria, basilikaa, kanelia ja mustapippuria.

Lapoin täytteen (itketettyihin) koisonpuolikkaisiin ja ripotin päälle juustoraastetta. Noin puoli tuntia 200-asteissa uunissa haudutti mehevän ja mahdottoman maukkaan lopputuloksen, joka on riittänyt etätyöläiselle neljän päivän lounaiksi - lämmittäminen vain parantaa makua.

10 Comments:

At 13/6/07 10:50, Blogger greippi said...

Hyvältä kuulostaa. Tempaisin itse eilen suosikkiversioni munakoisosta suunilleen näin; munakoisoviipaleet itkemään, tomaattimurskaa kuullotettujen sipulin, valkosipulin ja sokerin päälle hautumaan. Sekaan chiliä, mustaapippuria, valkoviiniä sekä siirappia. Kaikkea reilusti. Sitten viipaleiden kuivaus ja hetkeksi grillivastuksen alle uuniin.Tämän jälkeen ladoin viipaleet vuokaan, päälle reilusti mozzarellaviipaleita, basilikaa ja parmesaania. Vielä kastike ja taas parmesania. Komeus uuniin, perhe saunaan, ja sitten kieli pitkällä odottamaan ruoan jäähtymistä.. Siinä auttoi chileläinen mansikkainen kuohari, joka ainakin täältä Helsingistä on myyty lähes loppuun. Ymmärrän miksi! Ja pikkuinen lounasboxi herkkua jäi vielä ruokatuntia odottamaan---

 
At 13/6/07 12:30, Blogger Kajsa said...

Heips,
Ruokasanastossa on jonkinmoinen aukko eli mitenkäs munakoisoa itketetään?

 
At 13/6/07 12:36, Anonymous Anonyymi said...

Luin jostain vastikään, että munakoisojen itkettäminen on nykyään turhaa puuhaa, kun niitä on jalostetu niin, etteivät ole enää niin vetisiä. Itse en ole koskaan itkettänyt ja hyvää on tullut. Munakoisojen täyttäminen käy mukavasti ihan kasviksillakin ja eri mausteilla, (tonnikala,)kaprikset, feta, tomaatin ja oliiviöljyn lisäksi ja pitkä haudutus uunissa, että menee ihan lötköksi kuten "Imaami pyörtyi" tai mikä se onkaan. Tietenkin paljon tulisuutta.

 
At 13/6/07 13:01, Blogger greippi said...

munakoiso itkee kun sen päälle ripotellaan hiukan suolaa ja annetaan vaikuttaa vähän aikaa.
lopuksi pyyhitään itkut ja suolat veks.

minäkin olen kuullut että lajikkeet on kehitelty, mutta kyllä eiliset vielä tihrutti, joskaan ei mitenkään hurjasti.

 
At 13/6/07 13:31, Blogger Kati Parppei said...

Jep, minäkään en ole aina koisojani itkettänyt, eikä kitkeryydestä ole ollut tietoakaan.

Monenlaisia täytteitä voi tosiaan puolikkaisiin lappaa - samoin koison voi vaihtaa kesäkurpitsoihin tai vaikka paprikoihin...

 
At 13/6/07 20:11, Blogger Rosmariini said...

Kiitoksia kaikille koisovinkeistä sekä Pagistaaniin erityiskiitos herkullisesta ruokahetkestä! Tuota Greipinkin munakoisovuokaa maistaisin kyllä mielelläni.

Itsekin itkettelen aina vähän sen mukaan, miten sattuu muistamaan tai ehtimään. Yleensä jos munakoisot joutuvat muutenkin odottelemaan leikeltyinä, saatan hurauttaa ohimennen jonkin verran suolaa pintaan.

 
At 14/6/07 22:39, Anonymous Anonyymi said...

Munakoisosta sen verran, että itse joskus aikanaan vuosia sitten opin, että munakoisoviipaleet laitetaan suolaveteen nimenomaan maustumaan ja siinä samalla niistä se mahdollinen kitkeryys irtoaa pois. Näin esim moussakassa. Mutta muuten ei välttämättä tätä "itkettämistä" tosiaan tarvita. Tarttee varmaan ostella munakoisoja, sen verran tuli taas himo näitä lukiessa :)

 
At 15/6/07 09:47, Blogger Rosmariini said...

Munakoisoinnostusta on näköjään liikkeellä. Koisosta voi tehdä näköjään myös salaattia.

 
At 16/6/07 19:43, Anonymous Anonyymi said...

Pitkään oon jo seurannut himoiten teidän kokkailuja, varsinkin täältä neljäntöista hengen kommuunikeittiön kaaoksen keskeltä. Nyt vihdoin innostuin kokeilemaan, kun uunikin sattui olemaan vapaana, ja taivaalliselta maistui. Kiitos kivoista ideoista ja tiiviistä päivityksistä! Ja mukavaa kesänalkua :)
T. Iris

 
At 17/6/07 01:09, Blogger Rosmariini said...

Kommuunikeittiökokkaus kuulostaa hauskalta, mutta kieltämättä myös aika haasteelliselta. Mukava, että maistui!

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails