lauantaina, toukokuuta 12, 2007

Lihapullakastike kera spagetin

Ennen kuin ajaudun ihan lopullisesti euroviisutäpinän valtaan, voisin kirjoittaa pari sanaa lihapullista. Yhtenä päivänä meikäläistä alkoi nimittäin pastattamaan aivan kamalasti, ja nimenomaan teki mieleni lihapullapastaa. Siis pastaa ja semmoista tomaattisoosia, jossa on seassa pienenpieniä lihapullia. Olen tainnut ajatella viime aikoina ihan liikaa lihapullalasagnea, jonka ohjeeseen olen törmännyt useammassakin paikassa. Onneksi yksi Helsingin suunnalla asuva lukijamme (sama, joka ohjeisti meitä taannoisissa oliivileivissä) lähetti jonkin aikaa sitten sähköiseen postilaatikkoomme näiden lihapullien reseptin, joten meidän ei tarvinnut tehdä muuta kuin käydä ostamassa vähän jauhelihaa kaupasta.

Timjami on yksi tämänhetkisiä lempimausteitani, ja nyt kerrankin rohkenin käyttää sitä tämän ohjeen innoittamana ihan reilusti. Tässä ruokaan annettua ohjeistusta, jota seurasin muuten varsin tarkasti, paitsi että laitoin lihapullataikinan sekaan myös sopivasti suolaa:
Lihapullat

400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
kunnon suuri kourallinen paahdettua sipulia
3-4 valkosipulin kynttä
reilu 1 rkl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä

Vaivaa taikina ja tee siitä pieniä pullia. Paista pullia 180 asteessa kunnes ovat kauniin ja valmiin värisiä.

Tomaattikastike pullille

3 keltasipulia
oliiviöljyä
1 prk Mutti tomaattimurskaa tai luomumurskaa
1 putkilo tomaattipyrettä (Rainbowssa on vain tomaattia!)
3 valkosipulin kynttä
reilu 1 rkl kuivattua timjamia
suolaa (ehdottomasti merisuolaa, maldon-suola tekee ihanaa)
mustapippuria myllystä
hieman vajaa 1 rkl tummaa ruokokidesokeria
(löräys punaviiniä)

Kuullota ensin sipulihakkelusta öljyssä. Lisää sitten timjami ja valkosipuli murskattuna. Hetken kuullottamisen jälkeen lisää tomaatit ja loput mausteet. Anna muhia ainakin 20 min.
Tarjoile lihapullat pastan (tai riisin) ja tomaattikastikkeen kanssa. Vuole päälle parmesaania.

9 Comments:

At 12/5/07 12:16, Anonymous Anonyymi said...

Suolaa&Pippuria blogissakin on tainnut olla samaa herkkua tarjolla.:)Minäkin tein tällä viikolla puolenkilon keittiön ohjeella kofta currya. Oli muuten hullun hyvää! :P

 
At 12/5/07 14:43, Blogger sea said...

Mää teen noi pikkupullat niin et paistan niihin pintaan väriä pannulla ja sitten keitätän loppuun kastikkeen seassa. Ei tarttee uuneja ja kypsyvät siinä sivussa kun kastike kypsyy. :)

 
At 12/5/07 14:45, Blogger sea said...

Ai niin, lihapullalasagne?! Missä? :D

 
At 12/5/07 16:01, Blogger Jenni said...

Jep, meillä oli samaa pöperöä tarjolla männä viikolla :D Tosin lihapullatainia oli hiukan erilainen. Hyväähän tuo on aina!

 
At 12/5/07 20:45, Blogger Rosmariini said...

Tosiaan, Suolassa&Pippurissa oli vähän aikaa sitten mahdottoman herkullisen näköinen kaunotar&kulkuri-annos. Voiblogin Kofta curry näyttää myös tosissaan makoisalta.

Jospa innostuisin jonain viikonloppuna tekemään (yleisön pyynnöstä;) tuota lihapullalasagnea, niin saisi sitten ohjeen tännekin ihmeteltäväksi. Googlettamalla löytyy englanniksi aika hyvin ohjeita.

 
At 13/5/07 21:41, Blogger Aurinkotuuli said...

Lihapullat vaan toimii AINA tomattisen kastikkeen ja pastan kera. Ja tähän ei ole varmaan kenelläkään nokan koputtamista. Lihapullalasagnekin olisi varmasti NAMNAM!

 
At 4/12/07 14:36, Blogger PMLats said...

Toistaiseksi parasta lihapullapastaa mitä olen tehnyt :P

 
At 22/9/11 19:14, Anonymous Anonyymi said...

Jonkinlainen tarkempi mitta tomaattipyreen kohdalla olisi hyvä. Putkiloita kun voi olla monenkokoisia. Itselläni oli 200g tomaattipyrettä putkilossa?

 
At 22/9/11 19:19, Blogger Rosmariini said...

Voiko tomaattipyreetä toisaalta olla missään ruuassa liian paljon? :)

Mutta kieltämättä hyvä huomio. Ulkomailla asuvat lukijat ovat myös tuohon asiaan aina puuttuneet, kun purnukat ja tölkit eivät ole joka maassa samankokoisia.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails