keskiviikkona, huhtikuuta 11, 2007

Tomaattibrunssi

Tässä pari kuvaa pääsiäissunnuntain brunssilta, jonka teemana oli (mikäs muu kuin) tomaatti. Syötävää oli hyvinkin riittämiin, vaikka ruokalajeja ei ollutkaan kovin kosolti tarjolla. Ylimmän kuvan auringonkukansiemenillä koristellut bagelirinkelit ostin tällä kertaa valmiina Stockmannin leipäpisteestä, ja hyvin toimivat. Täyte on sovellettu pienin muutoksin Arnoldsin Mexicana-bagelista, jota on tullut muutamaankin otteeseen maisteltua. Omassa versiossamme oli pannulla paistettua pekonia, tomaattisalsaa, jalapenoa, jäävuorisalaattia sekä Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa.

Tarjolla oli myös oma sovelluksemme*) MonkeyFoodissa taannoin paistetuista tomaattisista munista, jonka ohjeen lainailen nyt tähänkin. Kyseinen munakas (tai omassa tapauksessamme ehkä paremminkin tomaattikas) oli omanakin sovelluksenamme todella hyvää, joten veikkaanpa, että tästä ruokalajista voisi hyvinkin tulla viikonloppuaamujemme kestosuosikki. Tomaattiset kiitokset tästä siis Ylimuulille:
Paistetut munat con Muuli

pieni sipuli
valkosipulinkynsi
tuoretta chiliä
sokeria, suolaa, oliiviöljyä, pippuria
400 g tomaattimurskaa (valkosipuli-)
3 munaa
n. 50 g juustoa (mozzarella, parmesan, feta, emmental tms.)
4 kirsikka- tai pisaratomaattia puolitettuna

Laita paistinpannu tulelle ja lorauta pannulle tilkka öljyä. Pilko sipuli, valkosipuli ja chili(t) pieneksi ja paistele niitä pannulla hyvä tovi. Lisää pannulle tomaattimurska ja keittele miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, mausta suolalla ja sokerilla. Riko hiljalleen porisevaan tomaattikastikkeeseen kolme munaa ja anna porinan jatkua, kunnes munat alkavat osoittaa kypsymisen merkkejä. Sommittele joukkoon noin sokeripalan kokoisiksi pilkotut juusto(t) sekä minitomaattien puolikkaat. Anna keitoksen kuumennella edelleen, kunnes munat näyttävät kovinkin kypsiltä. Voit laittaa hellan pois päältä ja piilottaa komeuden joksikin aikaa kannen alle. Lopuksi rouhi hieman pippuria aterialle asusteeksi ja sitten odotettu hetki; siirrä paistosta lautasellesi ja ole valmis antautumaan mielettömän makuhurmion valtaan!

Lopuksi tarjoiltiin hedelmäsalaattia, jossa mansikat, tuore ananas ja appelsiini muodostivat varsin maistuvan makuyhdistelmän. Juomana oli kahvin ja tuoremehun lisäksi espanjalaista kuohuviiniä. Bloody Mary (tai ehkä ennemminkin sen alkoholiton versio Virgin Mary) olisi tietenkin sopinut tomaattiteemaan paremmin, mutta ei tomaattisuudenkaan kanssa kannata mennä mahdottomuuksiin.

*)Keksin hetken mielijohteesta sekoittaa kananmunat tomaattimassan sekaan, mikä ei ollut ratkaisuna kovinkaan kannatettava, koska tomaattimurskaa oli kolmeen kananmunaan nähden paljonlaisesti.

5 Comments:

At 11/4/07 15:30, Blogger Meri, Helsinki said...

Oi! Muulin ohje täällä julkkisblogin valokeilassa <3 olenpa otettu. Noista sitruunapiiraan riekoista muuten; aivan mieletön näkökulma ruokaan. Ei siis todellakaan syömistä elääkseen tai edes elämistä syödäkseen, vaan jotain Suurempaa. /filosoofisia aatoksia/

 
At 11/4/07 17:04, Anonymous Anonyymi said...

Olen Montrealissa käymässä ja täällä on kauppa, jossa myydään vaan tomaattiaiheisia ruokia! En ole vielä käynyt, mutta laitan kuvan jos löydän paikan :)

 
At 11/4/07 18:05, Blogger Rosmariini said...

Ylimuuli: Niitä riekkoja tuli tuijoteltua aika pitkään siinä piirakan paistoastetta vahtiessa, eli en yleensä tuppaa olemaan ihan noin runollinen. :P

Muidenkin kannattaa lisätä Muulin ohjeita kokkauslistalleen. Maistuisivatko vaikkapa graavilohipullat kera huvipuistosalaatin?

Anna-Jo: Paljonkohan lentolippu Montrealiin mahtaisi maksaa, jos minäkin lähtisin täältä tulemaan. :) Toivottavasti kauppaa löytyy!

 
At 11/4/07 21:50, Blogger Aurinkotuuli said...

Tämä kuulostaa herkulta brunssilta. Tomsku on kyllä hyvää.. vaikka en ehkä aivan yhtä vankkumattoman kova fani ole kuin Rosmis:). Baagelit ovat muuten tuoreina aivan mahtavia - pitäisi varmaan itse joskus testata niiden tekemistä.

 
At 12/4/07 09:16, Blogger Rosmariini said...

Hihii, juuri tuossa söin aamupalaksi tomaatilla päällystettyä sämpylää. Pääsiäisen aikoihin oli muuten tosi hyviä tomskuja kaupassa. Ihanan punaisia ja kypsiä. Olisivatkohan olleet jopa suomalaisia.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails