torstaina, huhtikuuta 05, 2007

Suklaafondue

Suklaadippiä (tai -fondueta) olimme tähän saakka nauttineet ainoastaan ravintolassa, mutta nyt lähikaupan hedelmätiskin reunalle ilmestynyt pino Guylianin valmiita dippejä toi tilanteeseen tervetulleen muutoksen. Kaltaiselleni paatuneelle heräteostostelijalle oli täysin mahdotonta ohittaa noinkin kiintoisaa uutuustuotetta kokeilematta.

Huoneenlämpöisessä muovipurkissaan kiinteän olomuodon valinneen suklaan lämmitimme vesihauteessa notkeaksi kastikkeeksi. Käärepahveissa oli operointiohjeistus myös mikrouunin ystäville.

Suklaan hautuessa puhdistimme muutamanlaisia hedelmiä ja pilkoimme ne sopiviksi suupaloiksi. Yritimme kaupassa kuvitella suklaan maun suuhun ja valkata sitten mahdollisimman yhteensopivia dippihedelmiä. Silti karambola - ja yllättäen myös suklaapurkin kanteen houkuttelevasti kuvatun sitrushedelmän virkaa ajanut mandariini - olivat jotenkin liian happamia. Lautaselta loppuivat ensimmäisenä banaaninpalat ja sen jälkeen mansikat. Ainakin niitä siis ensi kerralla mukaan! Dippaillessa tuli mieleen, että myös rypäleet sekä jokin omenan tai päärynän tyyppinen kasvis voisi toimia hyvin.

Kokonaisuutena suklaapurkki oli hyvin miellyttävä kokemus. Varsinkin suklaaseen kastetut banaaninpalat maistuivat uskomattoman hyviltä! Ehkäpä kokemuksen rohkaisemana uskallamme ensi kerralla keittää fonduen itse. Sattuisiko jollakulla olemaan hyviä reseptejä?

18 Comments:

At 5/4/07 08:53, Anonymous Anonyymi said...

Ruokalan reseptiarkistossa muistan nähneeni muutamankin suklaafonduen ohjeen. Kokemusten mukaan hapokkaat hedelmät sopivat parhaiten makean valkosuklaan kanssa, kokonaisuus ei silloin jää ällömakeaksi. Mulla kaapissa odottelee Guylianin pieniä suklaamunia, jos ne avaa niin menee kaikki...

Herkullista pääsiäisen aikaa!

 
At 5/4/07 09:15, Blogger Rosmariini said...

Herkullista pääsiäistä myös sinne! Meidän huushollistamme ei taida löytyä ensimmäistäkään suklaamunaa, mutta jospa niitä tänään muutaman ostaisi. Olen ilmeisesti pikkuhiljaa ymmärtämässä suklaan viehätystä - tuo banaanin ja suklaadipin yhdistelmä oli suorastaan taivaallinen.

Ruokalasta näyttää tosiaan löytyvän ainakin suklaa-karamellifonduen ohje. Siihen näköjään suositellaan dipattavaksi hedelmien lisäksi myös pullaa.

 
At 5/4/07 10:01, Anonymous Anonyymi said...

Ai,tuollaistakin kaupasta löytyy(no ei varmaan meidän lähikaupasta kuitenkaan;)
Suklaadippiä en ole maistanutkaan sitten kouluaikojen :)

 
At 5/4/07 10:06, Blogger Rosmariini said...

Joskus lähikaupoissakin tulee kyllä yllättäviä juttuja vastaan. Ja armas aviomieheni poimii kaikki vähänkään kiinnostavammat uutuudet myös ostoskoriinsa. Kaikkein hulluin ostos on ollut muovipurkillinen kaakaota, joka lämmitti itse itsensä, kun purkkia ravisti. :D Varsinaista juomaa siellä oli ehkä desin verran.

 
At 5/4/07 10:57, Anonymous Anonyymi said...

Samainen anonyymi täällä vielä... Kuivatut hedelmät ovat myös oivia dippailtavia, esim. pehmeät aprikoosit. Pähkinät maistuvat myös, tosin pitää olla vähän sellaisia reilumman kokoisia, perusmaapähkinä ei oikein toimi. :) Keksejä on meillä dippailtu myös, kun ei ole muuta ollut juuri kaapissa, ei hullumpaa sekään. Pullaa en ole kokeillut.

 
At 5/4/07 11:20, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos loistavasta blogista! tälläisen alvariinsa perusresepteihin ja ruokapöytään vaihtelua halaavalle on netti pelastus :)
Suklaafonduusta sen verran, 3 lapsisessa perheessä se on varmasti jälkiruokien ykkönen :)) Aikuiseen makuun onnistuu parhaiten mahdollisimman tummasuklaa, esim 70% Lindtin suklaa tai Lidlin vastaava(on muuten yllättävän hyvää!), suklaa sulatetaan kerman kanssa (kaikki kermat käy, kuohu- toki kermaisin ;) ). 150gr suklaata voi laittaa jopa 2dl kermaa, ihan riippuen kuinka tuhtia haluat.
Jos on enempi makean ystävä, samalla tavalla saa oikein sokerita fonduuta kun käyttää maitosuklaata, minttusuklaata jne.
Meidän perheen suosikki on viinirypäle ja päärynä dippauksessa, persikkakin toimii hyvin!

 
At 5/4/07 11:27, Anonymous Anonyymi said...

Oululaisia kun olette niin kerronpa että Pähkinä Shop&Cafessa törmäsin samantyylisiin fonduejuttuihin. Hinta oli melko korkea tuohon Guylianiin verrattuna mutta valikoima oli heti suurempi: oli tummaa, valkoista ja maitosuklaata ja muistaakseni vielä jotain nougathommaa ja rommilla maustettua dippiä. Ja astia oli keraaminen eli suklaa pysyy sulana pidempään kuin tuossa muovirasiassa.

Bloginne on mielettömän inspiroiva! En ole mikään blogifani mutta Pastanjauhantaa on ehdoton.

 
At 5/4/07 14:51, Blogger Aissa said...

Jos haluaa varman sokerihumalan ja makeaällötyksen niin vaahtokarkit ovat parhaita dipattavia! Fondueta voi maustaa eri makuisilla likööreillä. Itse olen kokeillut mm. Baileysia ja salmiakkikossua :)

 
At 5/4/07 14:51, Anonymous Anonyymi said...

Ainakin suklaafonduepadassa maukasta tavaraa saa ihan vain sulattamalla sopivaa suklaata. Jos tuntuu liian jähmeältä, voi mukaan lisätä lorauksen maitoa.

 
At 5/4/07 17:34, Anonymous Anonyymi said...

Mä aloitin ihan perusjutulla:
250 g erästä Sinistä
2 dl kermaa
Sulatellaan ja hämmennellään...

Sittemmin kokeillut tuohon eri mausteita: kanelia, hiukan inkivääriä, lievästi chiliä, neilikkaa hyvin varovasti, loraus rommia, etc.
Mikään ei ole oikeastaan puihin mennyt...

 
At 5/4/07 18:20, Blogger Rosmariini said...

Kiitokset kaikille kommenteista, täällähän on hyviä fonduevinkkejä vaikka millä mitalla. Suklaa taitaa olla poikkeuksellisen inspiroiva aihe. :)

Pähkinän fondueruukkuja olen pariin otteeseen hiplaillut itsekin. Loistava lahjaidea jollekin suklaanystävälle.

 
At 6/4/07 13:34, Blogger Aurinkotuuli said...

En ole varmasti koskaan syönyt suklaafondueta tai edes suklaalla kuorrutettuja hedelmiä tai mansikoita. Tämä voisi olla varmasti minun juttuni, koska muuten en oikeastaan suklaasta niinkään välitä. Tämähän on kyllä pääsiäistä ajatellenkin hauska jälkiruokaidea - "suklaamunia" aikuisempaan makuun. Minäkin dippailisin suklaaseen varmasti juuri mansikoita ja banaania. Ehkä myös aprikoosin, persikan, ananaksen, mangon ja papaijan palat olisivat omiaan. Pitääpä joskus kokeilla :). Tuohon Ruokalan makeampaan kinuski-suklaafonduehen (äh, miten tämä fondue taivutetaan??) muuten sopisivat varmasti paremmin myös nuo hapokkaat sitrushedelmät.

 
At 6/4/07 14:07, Blogger Rosmariini said...

Minäkään en suklaasta siltään syötynä liiemmin välitä, mutta johonkin hedelmäiseen elementtiin yhdistettynä se näyttää maistuvan sitten sitäkin paremmin. Chilisuklaa on perussuklaata pirteämpää syötävää ja siinä suhteessa enemmän minun makuuni, mutta eipä sitäkään tule koskaan ostettua. Olen haaveillut chilin ja suklaan yhdistämisestä joskus jossain jälkiruuassa, mutta saa nyt nähdä.

 
At 6/4/07 18:36, Blogger Aurinkotuuli said...

Juu, minäkin ihasteli jokin aika sitten, kun pojat valmistivat Food Clubissa chili-suklaakastiketta. Siinä ei muistaakseni ollut ihmeempiä kikkoja, kuin se että kuumennettiin kermaa ja tuoreen chilin paloja ja sulatettiin sinne suklaa. Sitten vain siivilöitiin chilit pois ja nautittiin muistaakseni karamellisoitujen viikunoiden keralla.

Hih, pakko muuten hehkutta, että tällä kertaa sain kuukauden ruokahaastikkini tehtyä hyvissä ajoin. Ja sainpa turvautua ihan uuteen reseptiinkin. Nyt vain mielenkiinnolla odottamaan muiden haastajia :).

 
At 6/4/07 19:46, Blogger Rosmariini said...

En muistanut koko Food Clubin suklaaohjetta, joten hyvä, kun hoksautit. Tosin noiden kerhopoikien annokset ovat jotenkin niin ravintolamaisia, etten katsele ohjelmaa oikeastaan ollenkaan reseptien haalimismielessä vaan ennemminkin ammattilaisten työskentelyä seuratakseni, mistä syystä valmistetut ruokalajitkin tahtovat näköjään helposti unohtua.

Vuohenjuusto odottaa omassa keittiössämme vielä vuoroaan. Yksi resepti olisi kyllä jemmassa, joten jospa tässä saisi taas omankin haastepostauksen jossain vaiheessa aikaiseksi.

 
At 9/4/07 15:14, Anonymous Anonyymi said...

Ananas ja ananaskirsikat toimivat suklaadipin kanssa myös yllättävän hyvin. Itse teen fonduen taloussuklaasta tai jostain oikein tummasta suklaasta lisäämällä vain hiukan kermaa.

 
At 9/4/07 18:20, Blogger Meri, Helsinki said...

Tulipa tästä kommenttikeskustelusta mieleeni, että meidän perheessämme suklaamunien virkaa ovat jo vuosikausia toimittaneet Brunbergin mokka-suukot... Joskus lapsena meillä oli aina Mignon-munia, muut eivät ole koskaan oikein maistuneet, mutta tosiaan näihin on siirrytty aikaa sitten. Koska olin taas pääsiäisen reissussa, saamani suukkolaatikko (25kpl!) kummittelee vielä kaapissa :-P

Noin muutoin kaupan suklaamunat ovat kimaltavine kääreineen niin kauniita, että ostaisin niitä ihan hiplattavaksi ja katsottavaksi. Munan muoto on jotenkin todella upea.

 
At 9/4/07 20:07, Blogger Rosmariini said...

Siellä taitaakin olla sitten luvassa melkoisen suukkoisia lähipäiviä. :)

Minäkin tykkäsin etenkin lapsena niin kovasti kimaltelevista käärepapereista, etten ymmärtänyt, miksi niin monet ostivat pääsiäiseksi tylsännäköisiä Kinder-munia. Mignon-muniin taisin tutustua vasta tuon armaan siippaseni myötä.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails