perjantaina, huhtikuuta 13, 2007

Nigellan kananuggetit ja ketsuppiperunat

Nämä ruokaohjeistukset on otettu Nigella Lawsonin Feasts-ohjelman jaksosta, jossa kyseinen brittikokki kokkasi hupiruokaa. Olemme askarrelleet näitä kananuggetteja kevään mittaan jo kahteenkin kertaan. Ensimmäisellä kerralla marinoimme broilerinpaloja luonnonjogurtissa muutaman tunnin ajan, mutta koska lopputuloksesta ei tullut kovinkaan murea, otimme toisella kerralla järeämmät aseet käyttöömme ja marinoimme paloja pari päivää piimässä.

Makeaan chilikastikkeeseen dippailtuna lopputulos oli varsin uskottava, jos kohta nuggettien pinta olisi saanut olla asteen verran rapeampi. Joku kerta voisi kenties kokeilla paistaa palat uunipannun sijasta öljyssä ja katsoa, saisiko näistä sillä tavalla vieläkin parempia.

Kananuggetit

2 luutonta broilerinrintaa (eli siis rintafilettä)
n. 2-3 dl kirnupiimää tai luonnonjogurttia
sopivasti suolakeksejä (suosituksena Ritz-crackerit) esim. morttelissa tai muovipussissa murskattuina

Leikkele broilerin rintafileet nuggettimaisiksi palasiksi, esim. kahdeksaan osaan. Pane viipaleet piimään sopivan tiiviiseen marinointipussiin tai (kannelliseen) kulhoon ja jätä jääkaappiin marinoitumaan (korkeintaan kahdeksi päiväksi).
Kun varsinaisen kokkauksen aika koittaa, lämmitä uuni noin 225 asteeseen. Laita suolakeksimurut laakeaan astiaan. Valuta broilerinpalat ylimääräisestä piimästä / jogurtista ja pyörittele niitä kauttaaltaan keksinmuruissa. Asettele nuggetit uunipannulle ja paista uunissa 15–20 minuuttia.
(Nuggetit voi alkuperäisen ohjeen mukaan paistaa siis myös öljyssä. Paistoaikaa pari minuuttia tai niin kauan, että nuggetit saavat kauniin värin. Sen jälkeen niitä kannattaa valuttaa vielä jonkin aikaa talouspaperin päällä.)

Nuggetit saivat seurakseen näitä kahteen kertaan paistettuja ketsuppisia uuniperunoita. Tarvikkeemme olivat:

4 uuniperunaa
3 viipaloitua mozzarellapalloa
2 rkl tomaattiketsuppia sekä jonkin verran koristeluun.

Lämmitä uuni noin 230 asteeseen. Pistele perunoita haarukalla ja pane ne uuniin paistumaan. Paistoaika riippuu perunoiden koosta. (Itse paistoin puolitoista tuntia, mutta tuntikin olisi voinut hyvässä lykyssä riittää.) Kun perunat ovat kypsiä, ota ne uunista ja anna jäähtyä jonkin aikaa. Sen jälkeen perunat halkaistaan ja kaavitaan niistä kypsynyt sisus kulhoon. Säästä kuoret (mahdollisimman ehjinä), sillä ne täytetään hetken päästä uudestaan. Muusaa tai sekoita kulhossa olevan perunan sekaan mozzarellaa sekä 2 rkl ketsuppia. Lusikoi täyte takaisin pellillä odottaviin perunankuoriin. Lurauttele päälle ketsuppia makusi mukaan. Pane perunat uuniin vielä 15 minuutiksi (tässä ajassa juusto sulaa ihanan venyväksi), ja sen jälkeen päästäänkin jo syömään.

9 Comments:

At 13/4/07 07:19, Blogger Meri, Helsinki said...

Näitä nuggetteja tuo miehekkäämpi puolisko joskus kokeilikin, ihan menestyksellä, mutta itse olen jäänyt haaveilemaan noista perunoista. Mahtavaa nähdä ja kuulla niistä, eiköhän pian synny tässäkin köökissä esim. sunnuntailounaalle :-P

 
At 13/4/07 08:41, Blogger Rosmariini said...

Noihin omiin pottuihini tuli ketsuppia vähän liiankin kanssa, kun ihan täydestä kilon painoisesta Heinz-purkista sitä tuohon pinnalle ruutailin. :)

(En muuten meinaa tottua siihen, että Blogger puhuu nykyään näköjään jo täällä kommenttilaatikossakin suomea.)

 
At 13/4/07 18:06, Anonymous Anonyymi said...

Oioi,hyvältä näyttää...nuo perunat vaikuttaa kyllä niin herkulta, on ihan pakko kokeilla :)

 
At 13/4/07 22:08, Anonymous Anonyymi said...

Mielenkiintoinen ohje! :) Näitä täytyy kyllä kokeilla, 3-vuotiaani ehdoton kulinaarinen huipentuma ravintolassa on kananuggetit. (Kotiin en ole vielä semmoisia ostanut :)

Kiitoksia muuten kivasta blogista, täällä tulee käytyä suunnilleen päivittäin.

 
At 13/4/07 23:44, Anonymous Anonyymi said...

Olen myös tehnyt muutaman kerran noita nuggetteja. En muista oliko se ohjeessa vai mistä keksin laittaa Ritz-murun sekaan parmesaaniraastetta. Se antoi aika hyvän lisämaun. Samoin olen käyttänyt chilikastiketta, mutta jo jugurtin joukossa. Nam!
Ai niin, ja uuni vähän vielä kuumemmalle (250), niin tulee pikkuisen rapeampia.

 
At 14/4/07 13:37, Blogger Rosmariini said...

Nigella oli tainnut tosiaan soveltaa näitä sapuskoita lastenkutsuihin kelpaaviksi, mutta samalla myös aikuisillekin maistuvaksi. Pitääpä itsekin tarjoilla jolloinkin nuggetteja pikkuväelle.

Tarjalle kiitokset hyvistä vinkeistä. Paistolämpötilaa kannattaa tosissaan ylentää, ja parmesaani sopii näihin varmasti ihan passelisti.

 
At 16/4/07 13:09, Blogger ekku said...

tulipa mieleen että voiskohan tossa suolakeksien sijaan käyttää suolakaloja?mulla on meinaan kaks tosi isoo purkkia niitä ja kukaan ei syö.oon miettiny ja kyselly neuvoja niiden käyttöön ruuanlaitossa.Vai tuleeko sulla muuta mieleen?

 
At 16/4/07 15:36, Blogger Rosmariini said...

Mikseipä murskattuja suolakaloja voisi tosiaan näissä nuggeteissa kokeillakin. Mekin murustelimme tähän viimeiseen erään jonkinlaisia yrttimausteilla maustettuja suolakeksejä, kun kaapista ei löytynyt tavallisiakaan.

Huonosti tuntuu löytyvän suolakeksiohjeistusta netistä. Tucin sivulla oli muutamia voileipäkeksien varaan rakentuvia ohjeita, mutta muuta en sitten oikein löytänytkään.

 
At 30/1/13 17:34, Anonymous Tessa said...

Hei!

Nämä kyseiset Nigella nuggetit ovat itselläni kuuluneet jo vuosia vakioresepteihin. Ovat illanistujaisissa jne. olleet kyllä kestosuosikkeja.

Vinkkinä voisin sanoa, että näitä kannattaa ehdottomasti tehdä kerralla isompi satsi! Näin säästää vaivaa, ja saa lisäksi käytettyä koko piimäpurkillisen kerralla ja kanan rintafileetkin on usein halvempia kun niitä ostaa kerralla enemmän!

Nämä nuggetit nimittäin voi aivan hyvin pakastaa! Kun on pyöritellyt nugetit suolakekseissä, niin pellille laittamisen sijaan siirtääkin osan nuggeteista pakastimeen. Sieltä niitä on sitten helppo ottaa tarvittaessa: senkun levittää jäiset nuggetit suoraan pakkasesta pellille ja paistaa niitä (uunista riippuen) normaalin paistoajan lisäksi 5-15 minuuttia ylimääräistä.

Itse teen monesti nelinkertaisen satsin kerralla, ja hyvin ovat pakkasessa säilyneet nämä omat paistovalmiit nuggetit useamman kuukaudenkin. Suosittelen!

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails