sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2007

Fetapiirakka

Tämän fetapiirakan ohjeen löysin Maarit Knuuttilan mainiosta Pappilan hätävara -kirjasta. Runsaan voin ja vehnäjauhon yhdistelmä on monille piirakkapohjissa melkoinen koettelemus, mutta tähän pohjaan tuli öljyä ainoastaan neljän ruokalusikallisen verran.

Lopputulos oli vähän samantapainen kuin vuosi sitten esittelemässäni paprikalla & porkkanalla päällystetyssä kasvispiirakassa, mutta ehkä liiaksi tuohon vanhaan bravuuripiirakkaani tottuneena olisin kaivannut tähänkin piirakkaan viherpippurista sulatejuustoa. Vaikka hyvää oli toki tämäkin, etenkin tarjoiltuna tuon tomaattisen pastasalaatin kanssa:
Paprika-fetapiirakka

Pohja:
3 dl lämmintä vettä
puolikas paketti tuorehiivaa
0,75-1 tl suolaa
4 rkl öljyä
2 dl vehnäleseitä
vehnäjauhoja

Täyte:
3 eriväristä paprikaa suikaleina
200 g feta-juustoa
200 g tuorejuustoa
3 dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2 rkl yrttejä, esim. oreganoa
1 tl suolaa

Valmista pohja ensin. Liotetaan hiiva lämpimään veteen. Lisätään suola ja öljy, sitten leseet ja sen jälkeen jauhoja, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kaulitaan taikina korkealaitaiselle uunipellile. Pistellään pohjaa haarukalla ja esipaistetaan sitä noin 10 minuuttia 150 asteessa. Levitetään pohjan päälle paprikasuikaleet. Murustellaan feta-juusto paprikoiden päälle. Sekoitetaan keskenään tuorejuusto, kerma, kananmunat, yrtit ja suola ja levitetään seos paprikoiden päälle. Paistetaan 225 asteessa puolisen tuntia.

4 Comments:

At 1/4/07 18:20, Anonymous Anonyymi said...

Off topic:
Mistäs Oulusta löytyisi asiansa osaava, hyvää kahvia tarjoava kahvila? Vastikään tänään paluumuuttaneena kaipaisin pientä vinkkiä, mistä hakea korvaavaa kahvilaelämystä pääkaupungin (yli)tarjonnan jälkeen.

Silviaa/Rockya odotellessa,
kaede

 
At 1/4/07 21:46, Blogger Pippurimylly said...

Tervetuloa kaupunkiin! Tämä uuskahvilakulttuuri on Oulussa siinä mielessä vielä hieman hakusassa, että useimmissa paikoissa juomien taso vaihtelee todella laidasta laitaan juoman tekijäksi sattuneen henkilökunnan jäsenen mukaan.

Kokeilemistamme kahviloista ehkä eniten pieteetillä juomiin tuntuu suhtautuvan Stockmannin yläkerrasta löytyvä Robert's Coffee. Kahvikoneen takana useimmin häärivä herra ottaa puuhan oikealla tavalla tosissaan eikä vain turauta sumppia kuppiin vasemmalla kädellä.

 
At 1/4/07 22:22, Blogger Aurinkotuuli said...

Oi nam, feta on kyllä yks mun ehdottomista suosikeista. harmi kun poikaystävä ei välitä, niin tulee siitä harvemmin kokattua. Voisin laittaa fetaa vaikka mihin salaattiin, jauhelihakastikkeeseen, dippiin, vuokaruokiin... Nam. Vuokaruuista tulikin mieleen, että tein tänään kokeiluluontoisesti lasagnea, johon sohaisin mangoa ja chiliä broilerin kaveriksi. Se oli kyllä mahdottoman hyvää :).

 
At 2/4/07 10:34, Blogger Rosmariini said...

Mango-broilerilasagne näyttää kyllä maukkaalta ja on taas hyvä osoitus siitä, kuinka lasagnea voisi muunnella loputtomiin - jos uskaltaisi vaan kokeilla rohkeasti uusia juttuja. Esim. Makuasian thailasagne kuulostaa aika jännältä.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails