maanantaina, huhtikuuta 02, 2007

Fetapata

Pastanjauhajilla on nyt kaikesta päätellen pienimuotoiset fetaviikot meneillään. Tässä on tämmöinen fetajuustolla höystetyn papupadan ohje, joka olisi ollut puhdasoppinen kasvisruoka, ellemme olisi korvanneet toista kidneypaputölkillistä 400 grammalla naudan jauhelihaa. Tomaattimurskaa olisin lisännyt mielihyvin toisenkin tölkillisen, mutta taivuin sitten lopulta noudattamaan yhden tölkin ohjeistusta. Pata joutui hautumaan liedellä jonkin aikaa (ehkä puolisen tuntia), mistä syystä pavut ehtivät ehkä hieman muhjautua:
Papu-fetapata (Lähde: Maku 1/06.)

3 salottisipulia tai 1 punasipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 tlk (à 400 g) kidney- tai ruskeita papuja (itse laitoimme siis yhden tölkin kidneypapuja sekä 400 g ruskistettua jauhelihaa)
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuina
1 punainen paprika kuutioituna
1 tl timjamia, salviaa ja oreganoa
noin 1 tl suolaa
1 rkl sokeria
mustapippuria myllystä
100 g öljyssä marinoituja fetakuutioita
1 dl hienonnettua persiljaa

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista ne öljyssä kuultaviksi. Lisää valutetut pavut, tomaattimurska, aurinkokuivatut tomaatit ja kuutioitu paprika. Mausta. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
Lisää joukkoon fetakuutiot. Tarkista maku. Ripottele päälle persiljaa. Tarjoa leivän kanssa. (Päälle voi lisätä myös nokareen ranskankermaa tai ruokajogurttia.)

Muistuttelen tässä myös vanhasta kunnon fetapastapannusta, jos se on vaikka päässyt joltakulta jo unohtumaan. Huhtikuussa värkkäilläänkin sitten syötävää vuohenjuustosta.

7 Comments:

At 2/4/07 14:12, Blogger Jeli said...

Heissan taasen,
yhtenä yönä muistin että eihän sen suklaajutun nimi ollut suklaaterriini vaan SUKLAAMARKIISI. Sillä nimellävarmaan löytyy reseptejäkin. Sorry!

 
At 2/4/07 14:57, Blogger Rosmariini said...

Niinpä näyttää löytyvän, esim. täältä. Sitruunakastike sopii varmasti hyvin tämän jälkkärin seuralaiseksi:

SUKLAAMARKIISI

165 g tummaa suklaata
145 g kaakaota
100 g suolatonta voita
250 g tomusokeria
7 keltuaista
2 dl kuohukermaa
50 g sokeria
(mausteeksi esim. tilkka konjakkia)
vohveleita

1. Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä.
2. Vaahdota voi ja kaakao.
3. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi vesihauteessa.
4. Vaahdota kerma ja sokeri.
5. Sekoita jäähtynyt suklaa kaakao-voiseokseen.
6. Sekoita seuraavaksi joukkoon keltuais-sokerivaahto.
7. Nostele viimeiseksi joukkoon kermavaahto.
8. Pane seos tuorekelmulla tai leivinpaperilla vuorattun vuokaan. Voit asetella markiisin keskelle "sattumaksi" vohveleita.
9. Anna kovettua kylmässä vuorokauden.
10. Leikkaa markiisista ohuita viipaleita kuumalla veitsellä ja tarjoa kirpakan marja- tai hedelmäkastikeen kanssa.

 
At 2/4/07 18:56, Anonymous Anonyymi said...

Morjensta!
Semmosta tässä mietin,että kun näissä teidän kommenttilootissa on tosi hyviä reseptejä tullut teidän lukijoilta. Miten niitä voisi helpolla löytää ja selailla? Olisko hakemistoon paikallaan yksi otsikko "fanipostille"? Jos teillä vaikka joskus sattuisi olemaan päivä/yö KUN EI KERTAKAIKKIAAN ole mitään muutakaan tekemistä, niin copy pastella huhkisitte sinne niitä... :) no, ei vainkaan, ihan hurjan iso hommahan se olisi. Mutta jatkossa? Lukijoiltanne tulee useinkin hyviä juttuja teidän postauksien innoittamana ja postauksiinne liittyen. Niitä olis kiva lukea ja kokeilla myöhemmin, mutta kun muisti pettää eikä niitä enää sitten löydä.... Mutta toki: riittää kyllä jo pelkästään teidänkin mahtavissa resepteissä kokeilemista! Hellelukematerveisin TiV

 
At 2/4/07 19:25, Blogger Rosmariini said...

Kommenttiosastomme sisältää kyllä kieltämättä melkoisen määrän resepti-ideoita, joista osa on ehtinyt jo konsanaan unohtua, joten siinä mielessä ajatuksesi on erittäinkin kannatettava. Unelma-Ullahan on perustanut lukijoiden kakkukuville kokonaan oman bloginsa - todella hieno idea!

 
At 3/4/07 09:17, Anonymous Anonyymi said...

Fetapata näytti syötävän hyvältä, mutta kommenttilootaresepteihin kommentoidakseni: Mikä on tuo sitruunakastike johon rosmariini viittaat? :-o Ei linkin päästä sitruunakastikkeen ohjetta löytynyt...

 
At 3/4/07 09:58, Blogger Rosmariini said...

Tuolla suklaajutulla viittasin viikon takaiseen jälkiruokakeskusteluun, eli tuo sitruunakastike olisi ehkä tässä tapauksessa lähinnä jonkinlainen sopivan kirpeä sitruunakiisseli. Tuotekehittely (tai sopivan reseptin etsiminen) on siltä osalta vielä kesken, mutta palailemme kenties jossain vaiheessa asiaan.

Voisin tarjoilla omien reseptien puutteessa näin alkuun linkin mutakakun ja sitrussorbetin yhdistelmään, jossa myös näyttäisi yhdistyvän sopiva suklaisuus sitruunaisuuteen.

 
At 29/3/14 10:01, Anonymous Minna said...

Kiitos tästä ohjeesta! Useamman kerran on jo tehty ja ihan kasvisversiona. Todella hyvää ja ei ole lihansyöjätkään mutisseet :) Täysin tämän ohjeen ansiosta meillä saa siis tehdä kasvisruokaakin joskus :D

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails