keskiviikkona, helmikuuta 28, 2007

Mortadellasalaatti (tai salaatti kalkkunasta, tomaatista ja kananmunasta)

Tämä salaatti oli kaikessa yksinkertaisuudessaan maittavaa ja juuri sopivan ruokaisaa. Ruokalajin nimi oli omalle versiollemme vaan siinä mielessä harhaanjohtava, ettei tuo oma salaattimme ollut mortadellaa nähnytkään. Joissakin täkäläisissä kaupoissa näyttää olevan tätä nykyä muoviin pakattua mortadellaa ja muita italialaishenkisiä makkaroita jo aika hyvin saatavilla, mutta melkoisen harvakseltaan niitä tulee sieltä kotiin hommattua. Tässä salaatissa lihan virkaa toimitti oma suosikkileivänpäällysteeni, Pajuniemen saunapalvikalkkuna, joka tosin suikaloituna tahtoi hieman hukkua tuonne munaviipaleiden ja tomaattien kätköihin.
Italialainen mortadellasalaatti (Glorian ruoka&viini 2/2003)

jäävuorisalaattia
rucolaa
200-300 g mortadellaa tai balkaninmakkaraa
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 sipuli ohuina renkaina
3 tomaattia
1 rkl kapriksia

KASTIKE
1 rkl viinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
mustapippuria

Suikaloi jäävuorisalaatti. Suikaloi makkara ja viipaloi munat, sipuli ja tomaatit.
Levitä laakean vadin pohjalle sekoitus salaattisuikaleita ja rucolaa. Asettele päälle makkarasuikaleet, munaviipaleet, sipulirenkaat ja tomaattiviipaleet. Sirottele pinnalle valutetut kaprikset.
Sekoita viinietikkakastikkeeseen ainekset ja valuta kastike salaatille. Tarjoa heti.

Laatimani salaattiasetelma muistutti liiaksi pääsiäiskukon pesäkoloa, joten seuraavalla kerralla mahdan ottaa käyttöön ehkä pykälän verran laakeamman astian.

4 Comments:

At 28/2/07 15:02, Anonymous Anonyymi said...

Kuvienne vuoksi tätä polkkaa on iloa tanssahdella. Ja kokeilla siinä sivussa reseptejä. Oulusa osataan!

 
At 28/2/07 15:56, Blogger Rosmariini said...

Tervetuloa vaan polkahtelemaan jatkossakin! Oululainen blogimaailma on kyllä ilahduttavan monipuolinen, kiinnostavaa luettavaa löytyisi vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Ja onhan täällä pari hyvää kuvablogiakin.

 
At 28/2/07 23:57, Blogger Meri, Helsinki said...

Tuli vaan mieleen (näin keskellä yötä kun palasin juuri juhlista kotiin), että kun täällä on ollut puhetta vuohenjuustosalaatista, jota itsekin jumaloin, niin yksi herrrkullinen lisäviritys siihen on paahdetut seesaminsiemenet! Nämä vaativat sitten sitä hunajaa seurakseen, jota ainakin tuossa yhdessä ohjeessanne näyttää olevankin. En tiedä onko tämä ihan vanha idea mutta hyvää ajatustahan kannattaa toistella, se vaan siitä paranee ;-)

Hyvää huomenta vaan sinne Ouluun jahka heräätte ja luette :-D

 
At 1/3/07 09:08, Blogger Rosmariini said...

Oi, seesaminsiemeniä, hunajaa ja vuohenjuustoa. Tuostahan saisi ideoitua todellisen herkkusalaatin.

Kommenttisi oli muuten harvinaisen piristävä päivänavaus, sinulla taitaa olla taipumus saada ihmiset hyvälle tuulelle. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails