lauantaina, helmikuuta 17, 2007

Chili-salamimuffinssit

Olen kokkaillut viime päivinä tavallista enemmän sapuskoita muiden ruokablogeista, tässä eilisen vuohenjuustosalaatin jatkoksi mukava muffinssiohje.

Ullanunelma-blogissa on runsaasti ihania kakkuja ja muunkinlaisia kauniita leipomuksia, joita meikäläisen leivontataidoilla on paras tyytyä vain ihailemaan kauempaa. Muffinssien tekemiseen ei onneksi ihmeempiä taitoja tarvita - kunhan vaan osaa sekoitella aineita keskenään - joten näitä salamimuffinsseja uskaltauduin sentään testaamaan. Näihin tuli juuri sopivasti chiliä, ja persilja oli myös muffinssitaikinan seassa hauska lisä:
Salami-chilimuffinit

200 g salamia
125 g parmesaaniraastetta
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
3 tl chilirouhetta
3 rkl hienonnettua persiljaa
2 kananmunaa
2 ½ dl maitoa
1 dl oliiviöljyä

Suikaloi salami. Sekoita jauhot, leivinjauho, suola, chilirouhe, parmesaani ja persilja keskenään. Sekoita toisessa kulhossa maito, munat ja öljy. Yhdistä aineet ja sekoita kevyesti keskenään. Lisää 2/3 osa salamista taikinaan.
Voitele 12 muffinivuokaa ja täytä. Koristele muffinit lopulla salamilla ja juustoraasteella. Paista 175 asteessa noin 20-25 min.

(Itse en käyttänyt koristeluun ollenkaan salamia, ja juustoakin laitoin vain hitusen, mistä syystä omien muffareideni ulkonäkö oli hieman vaisuhko.)

5 Comments:

At 17/2/07 18:01, Anonymous Anonyymi said...

Bloginne on noteerattu Suomen johtaviin keskustelupalstoihin lukeutuvalla MuroBBS:llä:

http://plaza.fi/muropaketti/bbs/t478933

Maistuvaa keväänjatkoa toivottaen:

Sivunne vakiovierailija Marko

 
At 17/2/07 18:09, Blogger Rosmariini said...

Kiitos tiedosta, pitääkin käydä saman tien lueskelemassa. Mukavaa keväänjatkoa myös sinne!

 
At 17/2/07 18:54, Blogger Pippurimylly said...

Olikin näköjään ollut sivunlatauspiikki!

 
At 17/2/07 22:24, Anonymous Anonyymi said...

Oi, olette näköjään leiponeet näitä :)!
Mutta minusta tuo maku ei ainakaan heti tuoreeltaan päässyt esiin...ainakaan parmesaani. Laitoin loput pakkaseen (ei niitä sieltä ikinä tulla varmaan syömään) mutta kantsii käydä kuntosalilla :D!

 
At 18/2/07 01:48, Blogger Rosmariini said...

Nämä muffinssit olivat kieltämättä kyllä parhaimmillaan kunnolla jäähtyneinä. Lämpimänä maku ei tullut ollenkaan oikeuksiinsa. Ja kätevää syötävää siinäkin mielessä, että yhden muffarin syötyään ei tullut tuntikausiin uudelleen nälkä. Eli kaiken kaikkiaan erinomaisen energistä (retki)evästä. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails