tiistaina, marraskuuta 28, 2006

Punajuuripasta

Edellisestä pastansyöntikerrasta oli ehtinyt viivähtää jo sen verran pitkä tovi, että piti korjata tilanne testaamalla tätä Ruokatorstain punajuuripastaa:
Punajuuripasta

300 g pennepastaa tai spagettia
1 sipuli
2-4 valkosipulinkynttä
voita tai öljyä
600 g etikkapunajuuria
3 dl kanalientä
1 dl kermaa
1 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
200 g sinihomejuustoa
mustapippuria
hienonnettua persiljaa

Pane pastavesi kuumenemaan. Hienonna sipuli ja valkosipulit, raasta punajuuret.
Kuullota kattilassa sipuli ja valkosipuli. Lisää punajuuriraaste, nesteet, sitruunamehu, hunaja ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja murenna joukkoon sinihomejuusto. Hauduta hiljaa kannen alla pastan kypsyessä.
Sekoita kastikkeeseen persiljasilppu. Valuta al denteksi kypsennetty pasta. Sekoita kastike joukkoon tai tarjoa erikseen. Voit vielä tuoda pöytään murennettua sinihomejuustoa tai raastettua parmesaania.

Lopputulos ei itselläni ollut paras mahdollinen. Sekä sinihomejuustoa että punajuuria oli käytettävissä ohjeistukseen nähden vähänlaisesti, mutta kanalientä hurahti epähuomiossa joukkoon kuitenkin koko kolme desiä (sen siitä saa, kun kokkaa työpäivän jälkeen väsyksissä ja nälissään eikä keskity tarpeeksi). Seuraavalla kerralla voisin muutenkin vähentää nesteen määrää, jotta punajuuren ja juuston maku tulisi kastikkeesta voimakkaammin esiin.

7 Comments:

At 28/11/06 09:35, Anonymous Anonyymi said...

Kaunis väri. Punajuuri ja sinihomejuusto sopivat yhteen monessa muodossa. Itselläni on taas joku punajuurisalaatti-raejuustopuutostila menossa, sitä pitää saada melkein joka ruuan kanssa.

 
At 28/11/06 09:41, Blogger Rosmariini said...

Yhdistelmä tosiaan toimii näköjään hyvinkin monenlaisissa murkinoissa, esimerikiksi niissä taannoisissa punajuurimuffinsseissa.

 
At 29/11/06 09:02, Anonymous Anonyymi said...

Jos tykkäätte uuniruuista, niin tässä olisi yksi naminamiresepti punajuuresta tietenkin.

1 kg raakaa punajuuriraastetta
1 sipuli
pari valkosipulin kynttä
1 prk smetanaa
200 g sinihomejuustomurua
yrttimausteita (basilikaa, timjamia)
1 prk ananasmurskaa liemineen

Kuori ja raasta punajuuret. Punajuuri värjää kädet aika tehokkaasti, käytä hanskoja! Sekoita kaikki ainekset keskenään isossa uunivuoassa. Paista 150 asteessa 3-4 tuntia kunnes ruoka on pehmeää, joko kannen tai folion alla. Jos loppuvaiheessa poistaa kannen, tulee aika ihana rapsakka pinta.

 
At 29/11/06 09:14, Blogger Rosmariini said...

Kiitos! Tuon on pakko olla oikeasti kyllä ihan oksat pois -hyvää. Ja varmasti hyvää pikkujoulutarjottavaa, pitääkin ottaa saman tien kokeiluun.

 
At 30/11/06 21:31, Anonymous Anonyymi said...

Tässä juuri maistelen punajuuripastaa, ja hyvää tästä tuli. Laitoin tosiaan vähemmän nestettä ja enempi auraa. Itseasiassa tuplasti enemmän :P Ja vähän ekstra valkkaria... Kiitos ohjeesta!

 
At 30/11/06 21:50, Blogger Rosmariini said...

Mukava kuulla, että maistuu. Aurajuuston tuplaaminen kuulostaa siltä, että voisin itsekin moiseen varsin helposti ryhtyä. :)

 
At 17/10/09 12:30, Anonymous Anonyymi said...

Testasin reseptiä korvaamalla aurajuuston ikisuosikillani vuohenjuustolla. Ihanaa tuli!

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails