lauantaina, lokakuuta 28, 2006

Sinihomejuustoinen possu

Olen kärsinyt Varo Vaanin innoittaman kesädildokokkailun jälkeen lakkaamattomasta sinihomejuuston tarpeesta. Voisin tunkea sitä vaikka joka sapuskaan, mistä syystä mielenkiintoni herää kaikkien aurajuustoisten reseptien kohdalla. Tämä resepti löytyi Ruokalan kysymysarkistosta:
Sinihomejuustolla kuorrutettua porsaan sisäfileetä

600 g porsaan sisäfileetä
150 g sinihomejuustoa
2 salottisipulia
1 purjon valkea osa
2 valkosipulin kynttä
2 tl hienonnettua timjamia
1 dl lihalientä
6 perunaa
voita
öljyä
12 kirsikkatomaattia
tomusokeria

Kuori ja suikaloi sipulit. Ripottele kuumalle pannulle hieman sokeria ja lisää sipulit. Ruskista ne ja lisää pannulle tilkka öljyä, paista hetki, lisää lihaliemi ja hauduta kannen alla pehmeäksi. Lisää timjami ja hauduta vielä hetki.

Leikkaa porsaan filee noiseteiksi ja paista ne pannulla molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele noisetit uunipellille ripottele niiden pinnalle murennettu homejuusto. Laita samalle pellille kirsikkatomaatit ja ripottele niiden pinnalle hieman tomusokeria. Kuorruta 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Kuori ja kuutioi perunat. Paista kuutiot pannulla voin ja öljyn seoksessa kypsiksi miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Kaiken kaikkiaan hyvin makoisa kokemus. Perunat kuutioin tarkoituksella aika pieniksi, jotta ehtisivät kypsyä varmemmin. Ehtivätkin ja olivat varsin hyviä. Possua olisi kannattanut ilmeisesti paistaa uunin ylätasolla, jolloin sinihomejuustoinen kuorrutus olisi levinnyt lihan päälle tasaisemmin, mutta eipä se onneksi liiemmin makua haitannut. Tomusokeriset tomaatit toimivat lihan lisäkkeenä erinomaisesti, samoin lihaliemessä haudutetut sipulit. Suosittelen.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails