sunnuntaina, lokakuuta 01, 2006

Puolukkarahka

Marja- ja hedelmärahkat ovat suosikkijälkiruokiani, mutta en muista, olenko koskaan aikaisemmin mahtanut tehdä puolukkarahkaa. Kyllä kannatti - tämä oli suorastaan syntisen hyvää. Puolukoiden pirteys toi rahkaiselle rakenteelle mukavaa vastapainoa, ja kokonaisuuteen tuli sopivasti lisämakua myös itse maustamastani vaniljasokerista. Ohje on Valion sähköisestä keittokirjasta.
Perinteinen puolukkarahka

2 dl Valio kuohukermaa
1 prk (250 g) Valio maitorahkaa
4 dl (200 g) puolukoita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi puolukoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, puolukkasurvos ja sokerit. Ripota pinnalle puolukoita.

7 Comments:

At 2/10/06 12:14, Blogger Polkkapossu said...

Puolukkarahkaan saa vielä syntisempää meininkiä murustelemalla sekaan domino-keksejä :) no ei... muistan vaan joskus tehneeni tuollaista ja oli aika makoisaa.

 
At 2/10/06 15:27, Blogger Rosmariini said...

Dominomuruista saisi tuohon rahkan ulkonäköönkin vähän lisäpotkua. Omastani tuli ehkä vähän turhan valkoista, kun en muusannut puolukoita millään tavalla.

Niin, ja tervetuloa takaisin Suomeen. Tuli heti kamala matkakuume, kun kävin kurkkaamassa Kreikka-juttujasi.

 
At 15/1/09 15:43, Anonymous Anonyymi said...

+kardemumma & hunaja. kardemumma toimii älyttömän hyvin. hienostunutta.

 
At 10/3/11 19:15, Anonymous Anonyymi said...

hyvin toimii myös digestivekeksit, ja aina vaan paranee, jos malttaa antaa levätä parituntia, jotta digestiven maku tulee esiin.

 
At 4/9/11 14:26, Anonymous Anonyymi said...

Todella hyvää!

 
At 24/12/11 09:55, Anonymous Anonyymi said...

Jouluiseen jälkiruokarahkaan sopisi varmaan piparinmurut hyvin, taidankin kokeilla tänään, vielä ehtii.

 
At 3/11/12 16:44, Anonymous Anonyymi said...

Kokeilkaas laittaa mausteeksi nokare mämmiä, on muuten hyvää (vaikka itse en virallisesti edes tykkää mämmistä).

 

Lähetä kommentti

<< Home




Instagram

pastanjauhantaa(at)gmail.com


Powered by Blogger

Related Posts with Thumbnails