keskiviikkona, syyskuuta 27, 2006

Pirteä paprikapikkelssi

Olen ensimmäistä kertaa elämässäni hurahtamassa säilöntään. Pakastimeen ei tosin ole päätynyt paljon mitään, mutta säilykepurkit ovat sitäkin lähempänä sydäntäni. Siksipä askarsin yhtenä päivänä tivin ohjeistamaa paprikapikkelssiä, joka onkin kyllä aivan mahdottoman raikasta syötävää.

Seuraavaksi olisi vuorossa kurkkupikkelssi. Armas aviomieheni haaveili lisäksi kurpitsapikkelssistä, joten edessä lienee lähiaikoina myös kokonaisen kurpitsan ostaminen.
Paprikapikkelssi

kilo paprikaa, mieluusti erivärisiä
1-2 suikaloitua chiliä (maun mukaan)
0,5 kg tomaattia (menevät muusiksi, mutta antavat mukavasti makua ja sakeutta)
nippu sipuleita varsineen (esim. kaksi keltasipulia ja ruohosipulia)
3-5 valkosipulinkynttä (maun mukaan)

liemi:
4 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
1,5 dl sokeria
1 valmis maustepussi kasvisten ja sienten säilöntäainetta

Suikaloi/viipaloi kaikki haluamasi kokoisiksi – ihan pientä pilppua ei kannata tehdä. Sujauta kaikki kasvikset kattilaan ja mausteet päälle, nestemäiset myös. Lämpö päälle ja keittämistä 10 minuuttia tai hieman pitempäänkin. Sekoittelua pari kertaa ja sitten asianmukaisesti putsattuihin lämpimiin purkkeihin.

4 Comments:

At 27/9/06 13:12, Blogger lapanen said...

Ei, ei paprikapikkelsi herättänyt mielenkiinoa! Eihän PASTAN JAUHANNASSA mitään vikaa ole, tekee vain ruokaa mieli! Jos ette lopeta -rosmariini ja pippurimylly - tuota suoltamista, niin laitan oman blogin pystyyn!
T. Nimim lapanen.blogspot.com - ikuinen kakkonen :)

 
At 27/9/06 21:48, Blogger Rosmariini said...

Onnea vaan uudelle blogille. :)

 
At 29/9/06 22:20, Anonymous Anonyymi said...

Kivan tuntuinen homma. Minkä kera sitä tarjositte / tarjoaisitte? (Kiitos muuten mukavasta blogista ja loisto-ohjeista, toivoo anonyymi fani.)

 
At 30/9/06 12:05, Blogger Rosmariini said...

Olen kerennyt syömään omaa tuotostani toistaiseksi vain leivän päällä. Ruisleivän päälle pari viipaletta emmentalia ja pari lusikallista paprikapikkelssiä = tosi hyvää ja raikasta. Muutenhan tuo sopii varmasti hyvin monen sapuskan lisäkkeeksi lautasen reunalle vähän samaan tapaan kuin kurkkupikkelssikin.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails