torstaina, syyskuuta 14, 2006

Juhlavat yrtticannellonit

Lupasin edellisen cannellonikokeiluni jälkeen palata asiaan hieman herkullisemmissa tunnelmissa ja nyt sen teen. Tämä resepti on peräisin samaiselta Haidilta, joka suositteli meille taannoin hehkuttamaamme munakoisopaistosta.

Loistoresepti tämäkin. Laitoin jauhelihakastikkeeseen runsaasti tuoreita yrttejä (jotka muuten on jo pelastettu yöpakkasilta turvaan sisätiloihin), ja ne toivat soosiin todella hyvää meininkiä. Samoin kuin silputut aurinkokuivatut tomaatit ja kunnon loraus punaviiniä. Myös juustokastikkeen ohje oli aivan loistava. Siinä oli ihanan hedelmäinen tuoksu ja rakenne, jonka ansiosta lopputulos oli jopa suorastaan silkkinen. Niin, ja pastalevytkin teimme tällä kertaa itse. Ohje pastataikinaan löytyy esimerkiksi täältä.
Yrtticannellonit (ohje Gloria 06/2004, Eila Kuurman 10 parasta ruokaa)

16-20 kpl cannelloniputkia

Täyte
500 g jauhelihaa
1-2 sipulia
4-6 aurinkokuivattua tomaattia
1 tlk tomaattimurskaa
3-4 valkosipulin kynttä
½ ruukkua basilikaa
½ ruukkua rakuunaa
½ ruukkua oreganoa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Juustokastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
5 dl lihalientä (fondista)
2 dl kuohukermaa
1 dl valkoviiniä
200 g mozzarellaa raastettuna
1 dl parmesaaniraastetta

Kuutioi sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Ruskista sipulisilppu ja jauheliha pannulla oliiviöljyssä. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit sekä silputut yrtit ja tomaattimurska. Purista joukkoon valkosipulin kynnet. Anna hautua 15 minuuttia. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Käsittele cannelloniputket pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä putket jauhelihamassalla ja asettele uunivuokaan. Jos täytettä jää yli, laita se cannelonien päälle.
Valmista juustokastike sulattamalla voi ja lisäämällä joukkoon vehnäjauho. Kaada kastikepohjan päälle lihaliemi ja valkoviini. Kypsytä kastiketta hiljaisella lämmöllä, kunnes se alkaa saostua. Lisää joukkoon raastettu mozzarella ja kuohukerma. Anna saostua tasaiseksi välillä sekoittaen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Kaada juustokastike cannellonien päälle ja ripottele pinnalle raastettua parmesaania.
Paista 175 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ja tässä vielä Haidin omat ohjeet:

Itse olen viime aikoina tehnyt cannelloniputket itse tehdystä pastataikinasta. Siis leikellyt sopivia paloja levystä, laittanut sille täytettä ja kääräissyt rullalle. Kannattaa laittaa pastalevy vain kertaalleen rullalle, muuten tulee liian paksua. Yrttejä on ollut runsaasti ja vaihdellen kaupan tarjonnasta riippuen. Basilikaa nyt kuitenkin on aina ollut, mutta joskus on rakuuna korvattu timjamilla tms. Ihan hyvää niinkin. Valkosipulia on sujahtanut joukkoon paljon, ei puristaen vaan silputtuna. Jauhelihakastiketta olen haudutellut kauan (vähintään puoli tuntia) ja lisännyt yrtit vasta melko loppuvaiheessa. Olen varmaan heitellyt sekaan muitakin mausteita, ainakin Heinzin Sun-dried tomato saucea, joka on meillä yleismauste lähes kaikessa ruuanlaitossa. Niin ja tietenkin loraus punaviiniä. Runsas yrttisyys on kuitenkin tämän soosin juttu.
Juustokastikkeen juttu sen sijaan on valkoviini, jonka tulee maistua mukavan hedelmäisenä ja pirskahtelevana kastikkeessa. On sitä saattanut holahtaa joukkoon hieman enemmänkin kuin desi. Ja päälle sitten runsaasti vastaraastettua parmesaania palasta, luonnollisesti.

2 Comments:

At 18/9/06 11:36, Anonymous Anonyymi said...

Yrtticanellonit oli mahtavan hyviä !

Seuraan blogianne päivittäin (monta kertaa päivässä ;) ja canellonit ovat ensikokeiluni, mutteivät todellakaan jää viimeiseksi.

Odotan lomaa, että pääsen tekemään mm munakoisopaistosta. Kuvat ovat todella mahtavia. Niistä melkeinpä välittyy tuoksukin.

Hienoa, että jaksatte ilahduttaa.

kokeilija

 
At 18/9/06 12:06, Blogger Rosmariini said...

Hienoa, että sinä jaksoit ilahduttaa meitä kommentillasi! Piristi mukavasti harmaata maanantaiaamupäivää. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails