tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Fetadippi

Työkiireet jatkuvat aina vaan. Pariin päivään ei ole ollut aikaa värkätä keittiössäkään yhtään mitään. Loppuviikoksi olisi mietittynä pari keittoreseptiä, joten jospa sitä silloin ennättäisi jo vähän kokkailemaankin. Tätä fetadippiä (josta joku lukijamme meille vähän aikaa sitten vihjaisi) tarjosin patongin kaverina muutama päivä sitten yllätysvierailulle saapuneelle pikkusiskolleni ja hänen siipalleen. Ja hyvin maistui:
Fetadippi

100 g fetajuustoa
2 dl maustamatonta jogurttia
1-2 valkosipulinkynttä
0,5 dl tuoretta basilikaa tai persiljaa
1 tl sokeria tai hunajaa

Painele feta haarukalla muruiksi. Sekoita jogurtin joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, fetajuusto, hienonnettu basilika tai persilja ja sokeri.
(Alkuperäinen resepti on Yhteishyvän Ruokamaailmasta.)

7 Comments:

At 19/9/06 21:46, Blogger Aurinkotuuli said...

Ooo, NAM!! Kuulostaa tosi herkulta!!! Tätä oma tekemien sipsien tai tuoreen leivän kera, niin vot! Ihan måste-pakko kokeilla tätä viikonloppuna.

 
At 19/9/06 22:28, Blogger Rosmariini said...

Tämä oli kyllä jälleen kerran sarjassamme valmistuu-parissa-minuutissa ja on-ihan-takuulla-maistuvaa. Varsinkin kun tykkää fetajuustosta. :)

 
At 1/10/06 14:31, Blogger Allyalias said...

Testasin tätä reseptiä illanviettovieraisiin. Tarjoilin lämpimän valkosipulivoipatongin kera. Tuli tosi hyvää ja maistui myös dippiä hillittömästi kehuville ruokavieralle. Kiitos reseptistä...

 
At 1/10/06 15:07, Blogger Rosmariini said...

Mukava kuulla, että maistui. Ja mukava löytää uusi oululainen blogi - pitää käydä joskus ajan kanssa Tilitysnurkkaa lueskelemassa.

 
At 13/12/10 21:14, Blogger Ibi-San said...

Tuli testattua sovellettuna. Fetaksi Pirkan öljyssä ja mausteissa valmiiksi marinoituja salaattijuusto-kuutoita, joista öljyt valutetaan pois. Basilikaa ei ollut, joten 6kpl chilimarinoituja valkosipulin kynsiä ja ruokalusikallinen pieneksi silputtuja kapriksia meni mausteeksi. Ribsejä ja rosmariini-lohkoperunoita kaveriks, toimii!

 
At 6/3/11 20:46, Anonymous Mary said...

Toimi loistavasti myös uuniperunan kanssa :)

 
At 18/11/17 22:05, Anonymous Anonyymi said...

Yhteishyvän resepti näköjään...

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails