keskiviikkona, elokuuta 30, 2006

Täytetyt kesäkurpitsat

Kesäkurpitsa on varsin viehättävä vihannes, mutta loppujen lopuksi en osaa käyttää sitä kovinkaan monipuolisesti. Kotiäidin 3K -blogista löytyi varsinainen kesäkurpitsasapuskoiden aarreaitta, josta valikoin omaan kokeiluun nämä täytetyt kesäkurpitsat. Jotenkin tuo sienten, sipulin ja aurajuuston liitto tuntui vallan vastustamattomalta, ja hyvin nämä kyllä maistuivatkin:
Täytetyt kesäkurpitsat (kahdelle)

½ iso kesäkurpitsa tai 1 pienempi
1-2 valkosipulin kynttä
1-2 kesäsipulia
3-5 herkkusientä
aurajuustoa
persiljaa
mustapippuria
juustoraastetta

Laita kesäkurpitsa kiehuvaan veteen ja keitä 3-5 min. Halkaise pituussuunnassa. Koverra keskusta lusikalla ja kuutioi se. Paista pannulla rasvassa sipulisilput ja viipaloidut sienet. Lisää kesäkurpitsakuutiot joukkoon. Mausta ja lisää aurajuusto muruina, sekä persilja. Laita täyte kesäkurpitsan puolikkaisiin ja juustoraastetta päälle. Kypsennä grillissä tai uunissa, kunnes juusto sulaa ja saa hieman väriä. Nauti sellaisenaan tai esim. liharuoan lisäkkeenä.

11 Comments:

At 30/8/06 22:50, Blogger ainailona said...

No mutta hyvänen jestas! Tämähän tuli nyt sopivaan saumaan, kun alkoi jo omat ohjeet kyllästyttää ja kurpparia vaan pukkaa vielä lisääkin.

Kotiäidin 3K se näyttää olevan varsinainen aarreaitta! Tuota juustohässäkkämunakasta kokeilen takuulla!

 
At 30/8/06 23:20, Blogger Rosmariini said...

Arvelinkin, että tuosta 3K-linkistä on paljon iloa Blogistanin satoa korjaavalle viljelijäväestölle. :)

Meitsi ei kyllä mitään munakasta siellä huomannutkaan. Pitänee käydä pikimmiten uudella tutkimusmatkalla.

 
At 30/8/06 23:22, Blogger ainailona said...

Se on se kolmen juuston kesäkurpitsarullaati!

 
At 30/8/06 23:32, Blogger Rosmariini said...

No niinpäs onkin! Miten ihmeessä en ole hoksannut sitä aiemmin, vaikka olen käynyt selailemassa noita reseptejä vaikka kuinka monta kertaa. Vähän sama ilmiö kuin sanomalehteä lukiessa - osa jutuista jää ainakin meikäläiseltä väistämättä huomaamatta, vaikka kuinka yrittäisi olla tarkkaavaisena.

Mutta kiitokset vinkkauksesta! Ja kivoja (kesäruoka)kokkailuja Vaanilaan! ;)

 
At 31/8/06 10:30, Blogger Aurinkotuuli said...

Hei! Tulipa kesäkurpitsoista yksi mahtavan maittava ja helppo grilliherkku. Vaikka grillauskausi melkein jo menikin, tätä voi valmistaa myös sisätiloissa vaikkapa pihvin lisukkeeksi, miksei jopa korvikkeeksi :

Viipaloi kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi leveyssuunnassa. Kasta viipaleet kevyesti vatkattuun munaan ja paneroi seesaminsiemen-suola-pippuri- seoksella. Paista rasvan kera rapeiksi pinnalta muurikassa tai paistinpannulla.

HYVÄÄ ON!!

 
At 31/8/06 10:32, Blogger Aurinkotuuli said...

Piti vielä korjata, että seesaminsiemenet tietysti maustetaan vain suollalla ja pippurilla... ei siis jokaista 1:3, jos kirjoituksestani sellaisen käsityksen sai. Hih:)

 
At 31/8/06 17:44, Blogger Rosmariini said...

Kiva idea, kiitoksia! Pitääpä kokeilla joskus. Meillä grillikausi jatkunee vielä ainakin kuukauden verran, vaikka nyt on viime viikkoina ollutkin vähän tavallista hiljaisempaa sillä osastolla.

 
At 4/9/06 18:40, Blogger Ketturouva said...

Mikään missä on aurajuustoa ja sieniä ei voi olla kuin hyvää... Täytyypä kokeilla lähiaikoina, koska palstamme kesäkurpitsat näyttivät olevan hyvässä vauhdissa tekemässä satoa.

 
At 4/9/06 18:46, Blogger Ketturouva said...

Olemme myös laittaneet samantapaisia kesäkurpitsalantteja kuin Aurinkotuuli, sillä erolla että ohuet kesäkurpitsaviipaleet itketetään suolalla ja kieritellään sen jälkeen vehnäjauhoista & vedestä koostuvassa frityyrissä, ja sitten uppopaistetaan kullanruskeiksi oliiviöljyssä. (Kreikassa saa tämäntyyppisiä eteensä ravintoloissa.)

Ja kesäkurpitsa on muuten ihan mainiota lisuketta ihan paljaaltaankin itketettynä ja friteerattuna, esim. samalla tavoin käsitellyn munakoison ja kukkakaalin kanssa sekoitettuna, kun seokseen voi laittaa vielä tuoretta, silputtua sipulia ja persiljaa.

Tuo itkettäminen on aika tärkeä, frityyri ei pysy kiinni muuten, ja vetisenä kesäkurpitsa roiskuu aika iloisesti kun sen kaataa kuumaan öljyyn (kyllä itkettämisen jälkeenkin, joten kannattaa varoa).

 
At 4/9/06 19:11, Blogger Rosmariini said...

Olenkohan koskaan kuullutkaan kesäkurpitsan itkettämisestä. Aina sitä oppii uutta. Kiitoksia vinkeistä!

 
At 3/8/07 10:26, Anonymous Anonyymi said...

Löysin vastikään blogin foorumissa olleen jutun takia ja kokkaamisesta innostuneena vegetaristina olen ottanut reseptejä innolla ylös.

En äkkiseltään hoksannut, että olisitte täytettyjä tomaatteja tehneet - ne ovat nimittäin minun grillikauden ykköstuote, joka jää vain harvoilta "pihvin puputtajilta" syömättä.. ;)

- Isoja tomaatteja
- punasipulia/tuoresipulia
- valkosipulia
- basilikaa
- Persilja-valkosipuli fetajuustoa (muistaakseni apetit)

Tomaatteja koverretaan ontoiksia tarpeellinen määrä. Sipulit siputaan pieneksi ja fetajuusto purkin sisältä "muussataan" vaikka haarukalla mössöksi. Sipulit ja fetamössö sekoitetaan ja perään heitetään fetapaketin nestettä (mahtavan makuista :)! Lisään voidaan hujauttaa myös tomaatista koverrettua sisältöä ja lopuksi sitten tuore basilika silputtuna mukaan. Mikäli makua ei ole vielä tarpeeksi, voidaan lisätä suolaa ja mustapippuria. Ja sitten tomaatit folioon ja grilliin - maistuvaa on, nam! :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails