tiistaina, elokuuta 22, 2006

Pähkinäiset anjovisrullat

Tavallisesti tykkään tehdä kekkereihimme semmoisia ruokalajeja, joita osaan laittaa vaikka unissani. Silloin tietää takuulla kaikki työvaiheet ja kokkauksen kommervenkit, eikä yllätyksiä pääse sattumaan läheskään yhtä helposti kuin entuudestaan tuntemattomien ohjeiden kanssa. Tällä kertaa halusin kokeilla uusia reseptejä (osittain senkin takia, että tämänkertaiset vieraat ovat syöneet jo aiemmin aika lailla kaikkia luottosapuskoitamme), mikä pääsikin hieman kostautumaan. Nämäkin anjovisrullat - tai niiden pohjalevy meinasi paistua hieman liian pitkään, kun en pöydän kattamiselta ehtinyt kurkkia uuniin yhtä usein kuin yleensä.

Rullien ohje on otettu jostain vanhasta Glorian ruoka&viini -lehdestä. Ei ehkä paras valinta rapujuhlasyötäväksi, mutta lämpimänä iltapalana nämä voisivat toimia huomattavasti paremmin:
Anjovisrulla

100 g voita tai margariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ tl leivinjauhetta
2 rkl jauhettua pähkinää
2 tl anjovislientä
3 keltuaista
3 valkuaista

TÄYTE:
2-3 sipulia
2-3 rkl voita tai margariinia
2 dl kermaviiliä
1 rasia Abban anjovisfileitä
1-2 hienonnettua keitettyä kananmunaa
½ dl hienonnettua tilliä
½ dl hienonnettua persiljaa
½-1 tl kirveliä

PÄÄLLE
juustoraastetta

Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot. Kaada maito joukkoon samalla hyvin sekoittaen ja anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, lisää leivinjauhe, pähkinäjauhe, anjovisliemi, keltuaiset yksitellen sekä valkuaiset vaahdoksi vatkattuna. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista pohjaa 200° C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia. Kumoa kypsä levy toiselle leivinpaperille.
Valmista pohjalevyn kypsyessä täyte. Hienonna sipulit ja hauduta ne voissa tai margariinissa läpikuultaviksi. Lisää kermaviili, hienonnetut anjovikset ja kananmunat sekä silputut maustevihannekset. Mausta täyte lopuksi kirvelillä. Levitä täyte pohjalevylle ja kääri rullalle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kuumenna rulla vielä uunissa kunnes juusto alkaa sulaa. Tarjoa iltapalana salaatin kera.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails