maanantaina, toukokuuta 22, 2006

Kinkkupastaa

Jos joku on kaipaillut jauhantapajaltamme uutta pastaohjetta, niin täältä pesee. Kyseessä on todella nopeatekoinen kinkkupasta, josta tulee parmesaanin ja kerman ansiosta hyvinkin maistuvaa syötävää.

Me skaalasimme ohjetta hieman alaspäin, koska kaupasta ostettava tuorepastapaketti oli kahdensadan gramman painoinen. Samoin kermaa tulee ostettua yleensä kahden desin purkeissa. Prosciuttoa saa oululaisista valintamyymälöistä hieman harvakseltaan, mutta keittokinkku ajaa tässä asiansa mainiosti:
Tagliatelle al prosciutto

tagliatellea
225 g paloiteltua prosciuttoa tai keittokinkkua
2,5 dl kermaa
100 g voita
hyppysellinen raastettua muskottipähkinää
100 g raastettua parmesaania
suolaa ja mustapippuria myllystä

Yhdistä kattilassa kinkku, kerma, voi, muskottipähkinä ja puolet parmesaaniraasteesta ja kuumenna sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä tagliatellet ja valuta ne. Kaada kinkkukastike niiden päälle ja ripottele pinnalle loput parmesaaniraasteesta.
Ohje on peräisin kirjasta nimeltään Italia. Herkuttelijan keittiö.

7 Comments:

At 22/5/06 22:36, Anonymous Anonyymi said...

Aika telepatiaa :) Tänään juuri pohdin etten ole aikoihin tehnyt kinkkupastaa, mutta en jaksanut lähteä mitään ohjeita kahlaamaan läpi. Onneksi poikkesi tätä kautta :D

Itse en taida uskaltaa tuota muskottipähkinää soossiin laittaa. Olen pähkinälle allerginen ja olen tuon mausteenkin käyttöä yrittänyt välttää. Toki sitä kyllä tuntuu olevan nakeissa ja ties missä. En kyllä tiedä, että onko sillä edes mitään tekemistä oikeasti pähkinän kanssa..

 
At 22/5/06 23:02, Blogger Rosmariini said...

Näin se sapuskateletapia toimii. :) Tuo pasta on varmasti mainiota ilman muskottiakin. Ei se tainnut meilläkään pahemmin maistua, kun ruokaan hurahti niin paljon parmesaania, että se vähän peitti muita makuja alleen.

 
At 29/5/06 18:32, Anonymous Anonyymi said...

Perhe toivoi kinkkupastaa pari päivää blogikirjoituksesi jälkeen ja täältä nappasin ohjeen. Kiitos siitä siis!
Jouduin tosin vähän soveltamaan, kerma tuli korvattua kasvirasvasekoitteella, parmesaani Polar15:llä. Muskottia pistin reilusti ja se maistui oivalliselta.
Tämä ohje muistetaan meillä pitkään. Rasvan määrää luultavasti vähennän seuraavista versioista.

 
At 29/5/06 22:15, Blogger Rosmariini said...

Ole hyvä vaan. :) Nämä yksinkertaiset reseptit osoittautuvat joskus yllättävän oivallisiksi.

En ole itse muistaakseni koskaan käyttänyt tuota Polar15:ä ruuanlaitossa. Pitääkin joskus kokeilla - siitä voisi tulla jännää vaihtelua moniin sapuskoihin.

 
At 18/4/07 11:51, Anonymous Anonyymi said...

Ihanaa.... olen etsinyt hyvää kinkkupasta-ohjetta pitkään...ja aina niissä on jotain kummaa(?) jotain tosi eksoottista ja outa(?)

Tämä kuullostaa täyteläiseltä ja herkulliselta ja ennen kaikkea perinteiseltä :)

Olin jo vähän kallistumassa ajatukseen, että tulee hernari-päivä....eikä hernekeitossa mitään vikaa ole, mutta sain ihan uutta ruuanlaitto-innostusta täältä!

Tänään käyn alkon kautta ja ostan hyvää viiniä ja pyöräytän tälläsen kinkkupastan avomiehelleni...
kiitos hyvästä vinkistä

 
At 18/4/07 22:35, Blogger Rosmariini said...

Toivottavasti pasta onnistui! :) Itse olen ehtinyt kokkailla viime päivinä vähänlaisesti. Kamalasti kaikenlaisia kevätkiireitä. Mutta kohta alkaakin onneksi grillikausi!

 
At 22/7/09 19:15, Blogger Unknown said...

Kiitos hyvästä reseptistä! Kaupassa iski nuukuus, enkä raaskinnut ostaa prosciuttoa. ;) Korvasin sen saunapalvikinkulla, kun keittokinkku epäilytti. Mielestäni saunapalvikinkku toimi erittäin hyvin. Myös 2-vuotias tyttäremme, nykyinen kriittisin kriitikkoni, söi pastaa hyvällä ruokahalulla.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails