lauantaina, toukokuuta 13, 2006

Guacamole grillatuista kasviksista

Edellisen viikonlopun aurinkoinen sää on vaihtunut Oulussa sateen tihruiseen kevätpäivään. Onneksi grillissämme on kansi, mistä syystä voimme häärätä sen ääressä, vaikka vähän satelisikin. Weberin reseptikirjasta löytyi alkupalaksi sopiva guacamole-henkinen dippisoosi, jota kelpaa nautiskella nachojen kanssa:

Tämän guacamolen ainekset ovat:
1 keskikokoinen sipuli, leikkaa paksuhkoiksi viipaleiksi
1 jalapeno, poista siemenet
purjoa
extra-neitsytoliiviöljyä

2 avokadoa, kuori, poista kivet ja pilko karkeaksi
kupillinen hienoksi pilkottuja kypsiä tomaatteja
3 rkl hienoksi pilkottua korianteria
1 rkl tuoretta limemehua
1/2 tl suolaa
1/4 tl murskattua valkosipulia

Lisäksi tarvitset:
nachoja

Tee guacamole näin: Sipaise oliivioljyä kauttaaltaan sipuliviipaleisiin, jalapenoon ja purjoon. Grillaa suoralla keskilämmöllä (=kaasugrillissä kaikki polttimet / säädöt puoliväliin) siten, että saat kasviksiin kunnon grilliviirut ja että ne hieman pehmenevät. Käännä kerran grillauksen aikana. Sipulisiivuja grillataan 10-12, jalapenoja 4-6 ja purjoa 3-4 minuuttia.
Pilko grillatut kasvikset hienoksi ja aseta keskikokoiseen kulhoon. Lisää loput guacamole-ainekset ja sekoita hyvin. Tarjoile huoneenlämpöisenä nachojen kanssa.

Jos haluaa muuten järkätä texmex-henkiset grillijuhlat, niin guacamoleja ja salsoja voi tunkea halutessaan myös hampurilaisten väliin. Voisi itsekin harkita, mutta ehkä sitten joskus kun on vähän enemmän kesä.

4 Comments:

At 14/5/06 13:06, Anonymous Anonyymi said...

Kuullostaa tosi hyvalta! Tex-mex sapuskat ovat suosikkejani.

Suomessa kaydessani ostin uuden Glorian ruokalehden ja siina oli tosi kiva lohiresepti jossa uunikala kuorutettiin avocadolla ja pistaasipahkinoilla, pitaa kokeilla! Tuli mieleen tuosta guacamolesta...

 
At 14/5/06 14:10, Blogger Rosmariini said...

Kappas, enpä ollut tuota ruoka&viini-lehden lohireseptiä huomannutkaan, vaikka se lehti on pyörinyt tuossa selailtavana jo pitemmän aikaa. Näyttää kyllä kieltämättä tosi hyvältä (ihanan värikäs annos), voisipa kokeilla itsekin.

 
At 14/5/06 15:02, Blogger Kaura said...

LÄÄH! Aion palata tähän niin monta kertaa, että on lopulta pakko intoutua väsäilemään tuota :-)

 
At 14/5/06 16:29, Blogger Rosmariini said...

Kannattaa ilman muuta intoutua! Ainesosat ovat tuohon sinänsä jopa ihan terveellisiäkin, avokadoa sun muuta (nachojen terveellisyyden kanssa voi olla kyllä vähän niin ja näin). Kasvisten grillaamisella on ilmeisesti tarkoitus tuoda soosiin savuista meininkiä, ja chili tuo lopputulokseen mukavaa tulisuutta, jos semmoisesta tykkää.

Kovin puhdasoppinen guacamolehan tuo ei kyllä ole (joidenkin mielestä siihen ei saa panna tomaattia), mutta eipä se ole meillä niin vähän päälle. :)

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails