Sivut

keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2006

Huisin hyvä kasvispiirakka

Tällä sulatejuustopaketista kymmenisen vuotta sitten napatulla ohjeella syntyy niin maistuvaa piirakkaa, että paatuneinkin lihansyöjä saattaa yltyä tätä kehumaan. Pohja ei ole yhtä rasvaisen oloinen kuin piirakoissa yleensä, ja lisäksi Viherpippuri-sulatejuusto antaa piirakkaan mukavaa särmää. Sopii palasiksi leikeltynä myös illanistujaisten hiukopalaksi:

Juusto-kasvispiirakka (uunipannullinen)

Pohja:
2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
50 g Valio Meijerivoita sulatettuna
5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 iso sipuli
2 porkkanaa
pala selleriä
3 eriväristä paprikaa
2 rkl Valio meijerivoita
1 pkt Koskenlaskija Viherpippuri -sulatejuustoa
2 munaa
1 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl hienonnettua persiljaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset ja vaivaa kimmoisaksi. Kohota. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipannuun. Kohota. Suikaloi kasvikset ja hauduta voissa puolipehmeiksi. Ota pannu levyltä. Lisää kuutioitu juusto ja muut aineet. Levitä pohjalle. Paista 250°C:ssa 15-20 min.

Ylempi kuva on Pippurimyllyn piirakkatutkielma, kun taas tässä on puolestaan allekirjoittaneen näkemys aiheesta:

41 kommenttia:

  1. Pentele, kun on hieno valokuva (alempi). Juu juu, reseptikin on muikea :)

    VastaaPoista
  2. Joo, tää me otetaan ainakin!

    VastaaPoista
  3. Oh nam! Kiitos kasvisruoasta!

    VastaaPoista
  4. Täältähän näitä pesee! Juustoa saa laittaa sitten ihan reilusti, jotta maistuu.

    VastaaPoista
  5. Hei mainiota! Velipoika kutsui pääsiäisenä maistelemaan lammasta ja tuumasin, että voisin leipoa jotain viemisiä. Kokeilen siis tätä (ja lisäksi rahkapiirakkaa, jonka reseptin postaan sitten tuonne soppapuolelle).

    VastaaPoista
  6. Toivottavasti maistuu. :)

    Kiva päästä kurkkimaan Soppa-blogin pääsiäisjuttuja!

    VastaaPoista
  7. Olipa hyvä ohje! Tarjosin tätä kokkareilla ja kovasti sai kehuja ja useimmat halusivat myös reseptin. Fantsua.

    VastaaPoista
  8. Anonyymi6/8/08 16:14

    Tätä tein (vienosti varioiden) pari pellillistä ylioppilasjuhliini, siinä oli lihansyöjillä ihmettelemistä kun pelkkä vegepiirakka alkoi maistua paremmin kuin perinteiset kinkkuhärdellit.
    Ehdottomasti juhlien syödyin eväs!
    Tänään tulee käymään vieraita, Ja eikun taas sorvin ääreen.

    VastaaPoista
  9. No jopas nyt. :) Kiva, että muutkin tykkäävät, kun joskus vähän jännittää, että tuleeko näitä omia suosikkijuttuja hehkuteltua täällä vähän liikaakin.

    VastaaPoista
  10. Olipas hyvää, nam :p
    Jos ette pahastu nappaisin hienon kuvanne omaan blogiini koska oma kuva epäonnistui täydellisesti.. Laitan toki linkin tänne.

    VastaaPoista
  11. Juu, emme tokikaan pahastu. Pistänpä itsekin linkin postaukseesi, niin voivat muutkin tulla sitä kurkkaamaan.

    VastaaPoista
  12. Muutaman kerran olen löytänyt blogiinne googlettaessani reseptejä. Nyt ajattelin kokeilla tätä piirakkaa, kavereille olisi tarkoitus viedä tuliaisiksi. Säilyykö muuten 2 vuorokautta jääkaapissa "tuoreena"?

    VastaaPoista
  13. En ole tätä piirakkaa nyt hetkeen itse tehnyt, joten en oikein muista, miten se käyttäytyy jääkaappisäilytyksessä. Pitäisi virkistää muistia ja leipoa tätä joku päivä. Aineksetkin olisivat kuitenkin sadonkorjuuaikaan sopivia.

    VastaaPoista
  14. Täytyy vielä mainostaa, että tein ja oikein hyvää tuli! :) Ihanan maun antaa se pippurinen juusto!

    VastaaPoista
  15. Ai niin, porkkanat, sipulit ja persilja omasta kasvimaasta. :)

    VastaaPoista
  16. Anonyymi1/9/08 16:03

    Piti tulla kehumaan tätä ohjetta, tein näitä synttäreille ja on kyllä kaikkien ylistyssanojen arvonen resepti!

    VastaaPoista
  17. Olipas ihan sairaan hyvää! Tästä tuleekin yksi vakioherkuista meidän perheeseen :)

    VastaaPoista
  18. Anonyymi4/1/09 19:13

    Tarviikohan olla just valio meijerivoi? Vai käykö tavallinen leivontamargariini?

    VastaaPoista
  19. Toki voi käyttää myös margariinia. (Ohje on kopsattu tuohon sulatejuustopaketista, eli se on ihan alkuperäisessä asussaan.)

    VastaaPoista
  20. Todella hyvää tuli! Katsotaan miten uppoaa huomisissa illanistujaisissa.. Kiitoksia ohjeesta, siis! Eipä sitä arvaa sulatejuustorasian kansia koskaa sillä silmällä katsella.

    VastaaPoista
  21. Anonyymi3/2/09 21:25

    Hei! Reseptiä kokeilleet; mitä luulette, säilyykö piirakka pakkasessa tai muuten kylmässä? Vai onko parasta heti lämpimänä syötynä?

    VastaaPoista
  22. Olipas tämä hyvää.

    edelliseen kysymykseen vastaan että hyvää on jääkaappikylmänäkin, ja helppo lämmähyttää vaikka mikrossa tai uunissa, jos haluaa. Ei mene jääkaapissa miksikään ainakaan pariin päivään.
    Pojan 2-vuotissynttäreille tein pellillisen illalla valmiiksi.
    Selleri jäi vahingossa pois,ja muniin vatkasin hieman 3-juustoa-ruokakermaa, ja kaadoin sen piirakan päälle, koska en huomannut sekoittaa munia kasvisten sekaan.
    Hyvin onnistui silti.

    VastaaPoista
  23. Joo, hyvää oli!
    Olin itse edellisissä juhlissa, ja nyt kun katselin netistä tätä reseptiä, niin pakko laittaa kehut!
    Taidan siirtyä rehulinjalle!

    Terv.Lihansyöjä

    VastaaPoista
  24. Hei! Tein tätä vieraille ja neljästään syötiin koko uunipannullinen :) niin hyvää oli! Vähän muutin reseptiä siten että laitoin ylimääräisen sipulin, herkkusieniä ja maissia, paprikoitten sijaan. Yksi vieraista on nimittäin allerginen paprikalle... Mutta suuri kiitos tästä :)

    VastaaPoista
  25. HELINÄ täällä hei!
    Meillä Hebrean lukijoiden päättäjäiset illalla. Nyt aamulla tulin etsimään ja tämä piirakka näyttää, hyvältä ohjeelta. Tulen kertomaan miten nyyttärit meni ja mitä muut sanoivat.*hymy* Luulen että : Toda Rapaa *hymy*

    VastaaPoista
  26. Taas Helinä !
    Aivan valtavat kehut sai Hebrean piirissä tämä kasvisunelma. Muuntelin kasviksien kanssa, laitoin lanttua ja parsakaalia. Joku maistoi maussa että olisi maistunut sieneltäkin.:) Niin herkullista.
    Nyt etsin piparin ohjetta!!

    VastaaPoista
  27. Aiempien ylistävien kommenttien perusteella innostuin tätä kokeilemaan, mutta täytyy todeta että olin pettynyt lopputulokseen :( Paljon olen leiponut, niin suolaista kuin makeaakin, eikä tämä pääse suosikkieni listalle. Olihan piirakka ihan ok, mutta ei mitenkään ihmeellistä. Mies sanoi kun otin piirakan uunista, että haisee kauhealle, vieraatkaan ei kummemmin kommentoineet. No, makuja on monia, mutta ensi kerralla taidan kokeilla jotain muuta :)

    VastaaPoista
  28. Meinasinpa kokeilla tätä kun opiskelijakaverilla on ruoka vähissä. Saas nähdä mitä neiti tykkää, ilmoittelen sitten! :)

    VastaaPoista
  29. Minäpä teen tätä viikonlopun koristurnauksen puffaan pari pellillistä. Menekkiin vaikuttaa toki kovasti se, miten ulkonäkö onnistuu. Yritän myös kuunnella tarkkana, jos vaikka asiakkaat jotain kommentoisivat.

    VastaaPoista
  30. Oli hyvää, kiitos taas kerran inspiraatiosta!! :)

    VastaaPoista
  31. Kiitos tästä ohjeesta... Oli aivan sikahyvää.

    VastaaPoista
  32. Anonyymi4/3/11 09:41

    JEE,
    Löysin itse ko. ohjeen kauan sitten.
    Hävitin sen enkö löytänyt sitä googlaamalla. Kunnes nyt.
    Piirakka kruunaa synttärijuhlat.
    Kiitos sinulle kun olet reseptin tänne näpytellyt.

    VastaaPoista
  33. Mää oon tehnyt tätä teidän huisin hyvää piirakkaa monesti, on tosi maukas! Täältä teidän blogista sen olen joskus bongannut. Viikonloppuna kutsut ja taas piti kaivaa ohje esille! Tämä tosiaan maistuu vieraille paremmin kuin esin. kinkkupiirakka.. Nam ja kiitos!

    VastaaPoista
  34. Kiitos, että olet antanut reseptin käyttöömme. Olen iki-ihastunut tähän piirakkaan!

    VastaaPoista
  35. Ei vitsi kuinka maukkaan näkönen!! Tää menee kyllä heti testiin. Itekkin vähän kyllästyny nuihin "liian rasvaisiin" pohjiin...

    VastaaPoista
  36. Anonyymi5/1/13 22:05

    Ihan loistava kasvispiirakka. Monenlaisia ohjeita on tullut kokeiltua matkan varrella, kun olen olllut kasvisyöjä jo 25 vuotta. Tämä on paras koskaan tekemäni kasvispiirakka, pohja on myös aivan loistava. Olen käyttänyt pohjaa myös muiden piirakoiden tekoon, toimii!

    VastaaPoista
  37. Hmm.. varsiselleriä vai juuriselleriä?

    VastaaPoista
  38. Tein tätä piirakkaa päiväkodin fikkari-iltaan ja kovasti tästä tykättiin. Kotona myös omat lapset tätä innoissaan söivät ja vanhemmat myös... Aivan mahtava ohje!!

    VastaaPoista
  39. Kiva ja hieman muista poikkeava kasvispiirakka. Löysin tämän ohjeen vasta nyt, kun etsin pitkään täydellistä kasvispiirakkaa. Muokkasin reseptiä sen verran, että lisäsin mukaan pienen palan chiliä ja päälle ripottelin aurajuustomurua! Ensimmäisen satsin tein ilman näitä lisäyksiä, mutta tuolloin kaipasin piirakkaan jotain lisää. Chili ja aurajuusto toimivat erinomaisesti ja toivat toivotun säväyksen piirakkaan :)

    VastaaPoista
  40. Hauskaa - olin itse jo ihan unohtanut tämän ohjeen - pitäisi joskus näköjään käydä selailemassa näitä yli kymmenen vuoden takaisiakin blogiarkistoja. :)

    VastaaPoista
  41. Anonyymi6/5/23 09:17

    Minkä kokoinen on uunipannu: pelti ? Vai se 30 cm läpimittainen valurautapannu ? Tekisin kun tietäisin tuon !!!

    VastaaPoista