lauantaina, maaliskuuta 18, 2006

Pihvi pippurikastikkeessa

Meidän oli viikko sitten viikonloppuna tarkoitus mennä aterioimaan tuttavien kanssa porukalla johonkin paikalliseen ravintolaan, mutta erinäisten sattumusten seurauksena päädyimme paistamaan pihvejä omalla pannullamme.

Tällä kertaa pihvien seuraksi pyöräytettiin perunamuusia sekä hauduteltiin satsi maukasta pippurikastiketta, jossa pippurien tujakkuutta miedonnetaan pienellä paahtokäsittelyllä:

Pippurikastike

1 annos (4–5 dl) punaviinikastiketta
yhteensä 1½ rkl musta-, valko-, viher- ja roseepippureita
2 rkl sinappia (Dijon)
3 rkl konjakkia
1–2 rkl sokeria
1 tl rakuunaa
½ dl kuohukermaa

Paahda kokonaisia pippureita kattilassa.
Lisää sinappi, konjakki, sokeri, rakuuna ja punaviinikastike. Anna kiehahtaa.
Keitä muutama minuutti, jotta maut tasaantuvat. Viimeistele kermatilkalla.

Lisäkkeeksi värkkäsimme kirsikkatomaateista, mozzarellapalloista, pestolla maustetuista leipäkuutioista sekä basilikasta tehtyä salaattia sekä hunajaista sipulihöystöä, jonka ohjeesta on kiittäminen Pagisijaa. Sipulihöystöön lohkotaan suurin piirtein puolison kiloa sipuleita, jotka keitetään lähes kypsiksi vedessä ja lorauksessa soijakastiketta. Sen jälkeen paistetaan sipuleita hetken aikaa pannulla voissa, lisätään joukkoon ruokalusikallinen hunajaa sekä sopivasti suolaa ja pippuria. Lopuksi vielä lyhyehkö hauduttelu lorauksessa ruokakermaa.

Salaatin pestokrutongit syntyivät muutamasta siivusta kuutioitua paahtoleipää, jotka sivellään purkkipeston ja oliviiöljyn seoksella ja paahdetaan sen jälkeen rapeiksi kuumalla pannulla tai uunissa. Idea krutonkeihin on otettu samasta ruoka&viini-lehdestä, josta tuo pippurikastikekin on peräisin. Lehdessä leipäkuutioita oli yhdistetty samaan salaatiin punaisten, lohkottujen luumujen ja vuohenjuuston kanssa. Kuulostaa vallan herkulliselta.

1 Comments:

At 26/4/11 17:16, Anonymous Anonyymi said...

Maistu meidän lapsille, mutta oli kyllä liikaa rasvaa.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails