torstaina, helmikuuta 09, 2006

Jauhelihapihvit á la Bronx

Sain tämän mainion jauhelihapihvi- ja kastikeohjeen jauhantapalstan lukijoille jo tutulta Bronxilta. Kokonaisuus syntyy nopeasti ja kastike oli niin maukas, että sitä tullaan soveltamaan muuallekin.

Jauhelihapihvit

400 g jauhelihaa
1 kananmuna
ketsuppia (Heinziä!)
HP:tä (original)
soijakastiketta
sweet thai chiliä
valkosipulia
maldon-suolaa
mustapippuria

Pihvit valmistettiin perinteiseen tapaan sekoittamalla ainekset kulhossa taikinaksi. Ketsupin, HP:n, soijakastikkeen ja chili-soosin avulla voi säätää taikinan notkeutta. Mitä enemmän näitä juoksevia ainesosia lisää, sitä mehukkaampi lopputuloksesta tulee - mutta samalla ottaa kasvavan riskin, etteivät pihvit pysy koossa vaan murenevat kesken paistamisen. Kokemus opettaa ja alussa voi olla turvallista pelata varman päälle.

Kastike

kermaa
Heinziä
sinappia
puolikas lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
reilu golfpallon kokoinen klöntti creme fraichea
basilikaa
pilkottu valkosipulinkynsi
balsamicoa

Valmistimme kastikkeen kuullottamalla ensin valkosipulia kevyesti oliiviöljyssä. Muut ainekset (paitsi balsamico) lisättiin pian perään ja kastiketta hauduteltiin hetki. Samalla sekoiteltiin sen verran, että koostumus tasoittui sileäksi. Reuna haetaan jälleen balsamicolla: sitä lisätään vähitellen ja maistellaan samalla ahkerasti. Kastike saa olla hieman kirpeä. Haudutellaan vielä muutama minuutti sekoitellen - ja valmista on.

Pihvien ja kastikkeen kaveriksi laadittiin vielä perunamuusi. Keitetyt perunat käyvät varmasti yhtä lailla.

10 Comments:

At 9/2/06 11:32, Anonymous Anonyymi said...

Bronxin kanapasta oli kyllä niin erinomaisen hyvää että tätäkin pitää kokeilla.

 
At 9/2/06 11:38, Blogger Rosmariini said...

Tuo kastike oli kyllä taivaallista. Ilmankos, kun tulihan siihen kuitenkin kunnon luraus ketsuppia. :)

 
At 9/2/06 12:46, Blogger Rosmariini said...

No voihan jauhelihapihvit maustaa halutessaan pelkällä suolallakin, jos niikseen tulee. Itse menettelemme siten grillatessamme, jotta pihvit pysyisivät sitten parilalla paremmin koossa.

 
At 10/2/06 15:33, Anonymous Anonyymi said...

rosmariinia on helppo miellyttää - jotain tomaattipitoista kehiin vaan :-)

turisti: ehkä se maldon-suola on semmonen refleksi vaan, sitä aina rippusen laittaa fiilistason kohottamiseksi, paistopintaan, vaikka mainituissa teollisissa mössöissä suolaa ihan nokko onkin.

--bronx

 
At 10/2/06 16:18, Blogger Rosmariini said...

Ai, itse sapuskaguru täällä! Kiitokset vielä kerran herkkuhetkestä. Toivottavasti tuo soosi näyttää siltä miltä pitikin.

Meitsiä on ylipäänsäkin helppo miellyttää – ei siihen aina vaadita edes Heinzia. (Rakas mieheni voisi tosin olla hieman eri mieltä tuosta helppoudesta, mutta väliäkö hällä.)

 
At 11/2/06 11:27, Blogger Pippurimylly said...

Kun konstit loppuu, kutsutaan Heinz apuun.

 
At 28/10/07 19:53, Blogger Aurinko said...

Oikein maukkaat pihvit&kastike tuli. Kiitos resepteistä.

 
At 28/1/10 14:05, Anonymous Anonyymi said...

Paistetaanko nuo pihvit siis pannulla vai uunissa? Entäs kastike, missä suhteessa mitäkin ainesosaa vai pelkästään mututuntumalla?

 
At 30/6/10 23:03, Blogger Rosmariini said...

Pannulla on paistettu, ja ainesosat säädetty mutulla (ja maistelemalla).

 
At 24/1/11 20:50, Blogger Niklas said...

Itse laitoin taikinan joukkoon perunajauhoja, näin ne pysyy koossa hyvin, vaikka onkin ketsupit ynnä muut seassa.

 

Lähetä kommentti

<< Home




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails