maanantaina, joulukuuta 12, 2005

Lämmintä leipää

Leivinuunissamme paistui menneellä viikolla jälleen kerran rapeakuorista focacciaa. Taikina kaulittiin soikiloiksi (<1 cm paksuiksi), minkä jälkeen paineltiin sormilla kuoppia leivän pintaan. Päälle kunnon loraus oliiviöljyä, silputtuja tai kuivattuja yrttejä sekä ripaus suolaa myllystä. Kohotettiin 2-3 cm:n paksuiseksi ja eikun kuumaan leivinuuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Lämmöllä ja ajalla voi säätää leivän koostumusta. Kuuma uuni ja lyhyt paistoaika tekevät kuoresta pizzamaisen rapean samalla, kun sisus jää kuitenkin mehevän pehmeäksi. Yleensä juuri tämä on haluttu lopputulos. Hyvin maistui balsamico-oliiviöljyseokseen dippailtuna.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails