keskiviikkona, lokakuuta 05, 2005

Salaattia ja kuorrutettuja patonkiviipaleita

Kierremakaronisalaatti

2 dl kierremakaronia
250 g juustobalkania
pussillinen pakasteherneitä
2 maustekurkkua
1 pieni purjo
2 keitettyä kananmunaa

Kastike:
1 tlk kermaviiliä
1 rkl sinappia
1/2 rkl viinietikkaa
ripaukset suolaa, sokeria ja pippuria

Valmistus:
Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä. Kuutioi makkara, maustekurkut ja kananmunat. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Sekoita ainekset ja kastike salaatin joukkoon. Tarjoa kylmänä.

---

Kuorrutetut patonkiviipaleet

1 patonki
1 tlk tomaattimurskaa
1 rasia anjovista
2 rkl kapriksia
1 valkosipulin kynsi
1 1/2 rkl oreganoa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 pussi Valion mozzarellaraastetta

Patonki halkaistaan ja leikataan vinoiksi viipaleiksi. Tomaattimurska valutetaan, minkä jälkeen sekoitetaan sen joukkoon viipaloidut anjovisfileet, kaprikset & mausteet. Seos levitetään patonkiviipaleille ja päälle ripotellaan juustoraastetta. Kuorrutetaan 250 asteessa 5-10 minuuttia. Sopii hyvin myös pikkulämpimäksi tai alkuruuaksi.

Salaattiohje on tarttunut mukaan lapsuudenkodista viime vuosituhannen puolella. Patonkiviipaleresepti sen sijaan näyttäisi olevan peräisin juustoraastepussin kyljestä (k.o. pussista leikattu muovirepale on kuljeskellut siellä täällä ruokaohjelaatikossamme, mutta jospa se nyt pysyisi paremmin tallessa). Tuota ohjetta en etsiskelyistäni huolimatta löytänyt Valion kotisivulta, mutta sen sijaan siellä näyttäisi olevan toinen kokeilemisen arvoinen resepti.

Niksi: jos menet kauppaan nälkäisenä ja väsyneenä etkä keksi mitään kokattavaa, kannattaa lueskella ruoka-ainepakkauksiin printattuja ohjeita. Sopii ainakin einesruokiin kyllästyneille. :)




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails